L'abocador comarcal de Pedret i Marzà fa 30 anys

2021-07-08 22:00

Aquest dijous 8 de juliol s’ha celebrat l’acte de commemoració dels 30 anys de l’abocador comarcal de l’Alt Empordà. S’ha fet una visita institucional a les instal·lacions i un acte on s’han presentat tres accions que serviran per conèixer el passat, present i futur del dipòsit controlat i el Centre de Tractament de Residus de l’Alt Empordà (CTR).

Més d’una setantena d’assistents han seguit ambdós actes, que han servit per fer valdre les instal·lacions del CTR i fer un repàs de la gestió que s’ha fet en cada moment: “la manera d’entendre la gestió i els mateixos residus ha canviat moltíssim aquests darrers 30 anys, però ens hem de preguntar si cadascun de tots nosaltres estem prenent totes les mesures possibles”, ha dit la presidenta del Consell Comarcal Sònia Martínez.

El director de l’àrea d’infraestructures de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Simó, ha emfatitzat “tenim unes instal·lacions, avui, que ens permeten donar cabuda a la gestió dels nostres residus, però que és una eina importantíssima de cara al futur”. També a apel·lat a “l’esforç individual”.

Per commemorar l’efemèride s’ha ideat una exposició temporal formada per sis plafons que relaten cronològicament les fites més importants del dipòsit controlat. També s’ha editat una nova edició de la revista El Mediàtic de l’Alt Empordà que estarà disponible a les exposicions i, digitalment, al web de l’àrea de medi ambient del Consell Comarcal.

La tercera de les accions presentades és una peça documental que presenta tot un seguit de persones que en un moment o altre han estat implicades amb l’abocador comarcal i el Centre de Tractament de Residus.