La XEC es presenta al Jardí el 4 d'octubre

2012-09-29 21:00

El proper 4 d’octubre a les 20h al saló de descans del Teatre Municipal El Jardí de Figueres tindrà lloc la presentació oficial de l’associació Xarxa d’Emprenedores i Empresàries Competents de l’Empordà (XEC).  

Aquesta xarxa neix amb la voluntat de fomentar les competències tant personals com professionals, del grup d’emprenedores i empresàries que han participat, durant aquest any 2012, en un programa implementat per l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Figueres i el Pla d’Intervenció Integral del Centre Històric. 

L’objectiu de la vintena de sessions que s’han dut a terme en el marc d’aquest programa ha estat el de poder identificar un perfil emprenedor òptim per a cadascuna de les participants a fi de poder dissenyar un pla de millora que els permeti assegurar i augmentar la viabilitat del seu projecte. 

Han estat una trentena les dones que han participat en el programa, les quals provenen de diferents sectors professionals com són el de la música, el de les noves tecnologies o el de l’alimentació, entre d’altres, i un gruix important de comerciantes del centre històric de Figueres. 

La creació de la XEC representa la culminació del procés d’aprenentatge que ha suposat aquesta experiència pionera duta a terme per part de l’Ajuntament de Figueres, un procés que continuarà en el marc d’aquesta col·laboració que s’inicia entre les pròpies participants i d’altres persones externes a la xarxa amb qui es puguin crear sinèrgies. 

En definitiva, la xarxa pretén donar visibilitat als valors femenins en nous models de lideratge i gestió de projectes d’acord amb els valors que propugna l’economia del bé comú, la qual es basa en un model econòmic sostenible i partidari de les relacions humanes per sobre del predomini dels mercats.