La UE Figueres guanya a Castelldefels (0-1) amb gol de Barrera

2013-10-06 23:00

El Figueres ha explicat un cop més amb bones paraules que aquesta temporada se sent més a gust tot escampant la boira fora de casa. Convidat pel Castelldefels, la Unió els figuerencs s’han mostrat extrovertits en l’inici, però el penal fallit per Ivan Cristino encara quasi en fred (11’) els ha fet guanyar timidesa, en una trobada poc brillant que, però, ha premiat qui més ha fet perquè fos interessant. L’arrencada dels unionistes ha estat espectacular. Els de casa, marejats, s’han atabalat, i Ivan Cristino (3’), amb un xut massa centrat que el porter ha enviat a córner; Bonaventura (4’), que ha vist com Aitor interceptava la seva rematada just devant Pociello, i una centrada de Busquets amb molt verí que no ha trobat ningú que la fes bona (9’) han fet evident que el Figueres tenia clar que era el torn d’anar per feina. Amb tot, la situació més transparent l’ha tingut Ivan Cristino des dels onze metres –després d’unes mans dins de l’àrea d’Aitor Lario, però el seu llançament l’ha aturat el porter local llançant-se a la seva esquerra (11’). Els de Punsí, netament superiors en el tracte amb la pilota, han rebaixat el seu desig després de la oportunitat perduda. El Castelldefels, a còpia d’empenta, ha fet recular els figuerencs –un cop de cap de Pastells des de dins l’àrea petita no ha estat gol pel bigoti d’una gamba després d’un córner a la dreta de Reig (16’). La insistència de la Unió ha decaigut, i els de casa ho han aprofitat per equilibrar el duel. Així, una internada de Cervantes l’ha acabat ell mateix amb una vaselina defectuosa en molt bona posició (23’). El quadre barceloní no comptava, però, amb el fet que una de les embranzides blanc-i-blaves, probablement una de les menys ortodoxes, serviria per establir el 0-1. Barrera, incrustat a la banda dreta, ha conduït cap a dins per fer una passada a Ivan Cristino, que dins de l’àrea no ha arribat a controlar la pilota i aquesta s’ha dirigit decidida cap a porteria, superant Pociello al pal llarg i arran de terra (35’).

En certa manera, la Unió trobava així la recompensa al que havia escavat en el primer quart d’hora, suficient per guanyar avantatge. El Castelldefels, que s’ha sentit penalitzat, ja no ha agafat aire fins a la represa. El Figueres, per la seva banda, ho ha fet tot per recuperar la fesomia que ha espantat el rival en el primer tram de partit, però no l’ha sabut trobar. Al segon acte, gens brillant, els de casa han fet pessigolles –en comptagotes- a camp contrari quan s’han atrevit a fer circular la pilota i obviant el joc directe. El conjunt altempordanès ha donat massa elasticitat a la seves línies , i li ha costat embastar accions de mèrit. Però ho ha compensat amb un ordre defensiu exquisit que, malgrat tot, no ha servit per evitar els intents de Jony (57’) i, sobretot, de Gilberto (67’ i 71’) –en la primera acció ha trobat facilitats per driblar tothom i fer un xut excessivament creuat devant de Reig. Tot i el poc oxigen que li quedava, el Figueres ha estat capaç de deixar morir l’encontre per sumar el tercer triomf lluny de Vilatenim que li permet copiar el mateix inici de la temporada passada en les vuit primeres jornades.

Després dels resultats del cap de setmana la UE Figueres té 13 punts i ocupa el vuitè lloc de la classificació. Es troba a 7 punts del líder, el CF Montañesa.

Font: www.uefigueres.cat