La UE Figueres empata a casa amb el líder la Montanyesa (1-1)

2014-04-06 23:00

Un Figueres assenyat i de nou elèctric s'ha guanyat de manera merescuda el respecte del líder, la Montañesa, en un duel amb molt voltatge (1-1) en què els de casa han tractat la pilota amb molt més afecte que el seu rival. La Unió ha fet patxoca des de l'inici, tot i que ni els uns ni els altres han estat capaços de presentar-se amb criteri als límits de l'àrea oposada en tota la primera meitat -només un tir de Silver des de l'esquerra, tot aprofitant que Argi, que el vigilava de prop, ha relliscat, i que Ureña ha desviat bé a tocar del pal dret (38'), ha pogut despertar el marcador. El rival, revolucionat, ha hagut de tranquil·litzar-se quan s'ha adonat que la possessió era per al quadre altempordanès, més fi quan Ivan Cristino ha aixecat el dit per capitanejar la situació. A ambdós conjunts -que han compartit entrebancs a l'hora d'iniciar les seves accions des de la seva pròpia parcel·la- els ha tocat córrer, però el camp s'ha inclinat durant més estona cap a l'àrea de Tato que, però, no ha hagut de patir.

L'equilibri s'ha desfet a la represa. I ho ha fet perquè tots dos s'han deixat la finestra mig oberta en dues accions puntuals. El Figueres feina la mateixa interessant fesomia -Pedro havia avisat amb un xut que Tato ha recollit bé (50')- però s'ha desmaiat quan una centrada des de la dreta la recollís Toni Pérez dins l'àrea, i després de fer pam i pipa a Argi i Micaló, fes descansar la pilota a la xarxa amb una rematada creuada (53'). Però els de Francesc Cargol s'han fet els dissimulats amb el 0-1. Pedro ha tret el sac dels recursos i Borja -que ha entrat al segon període- ha participat amb decisió a la sala de màquines. La Unió s'ha mossegat el llavi -un obús de Murga des de molt lluny ha fet suar Tato (58')- i li ha amagat la pilota al líder, que ha acabat ensopegant. Després d'un embolic de l'alçada d'un campanar, un tir de Micaló l'ha desviat amb la mà dins de l'àrea Uri -en l'acció immediatament posterior a un cop de cap de Bernat que Amantini ha interceptat sota el travesser- i l'àrbitre no ha dubtat a assenyar el punt dels onze metres. Ivan Cristino ha convertit en l'1-1 els bons arguments d'un quadre unionista inspirat, que s'ha quedat a mig camí d'obtenir quelcom més. D'aquí fins al final, futbol de veritat. Atent als contracops dels barcelonins, el Figueres s'ha atrevit a buscar-li les pessigolles al líder, que també hauria pogut deixar els de casa amb el sarró sec si Ureña no hagués agafat el pont aeri per desviar a córner a tocar del pal dret una falta molt ben executada per Padilla des de la frontal (84').

El Figueres, que ha sumat el 8è punt dels últims 12 possibles -2 victòries i 2 empats- i fa quatre mesos i mig que no cau a Vilatenim -l'últim en marxar satisfet de l'estadi va ser l'Ascó (1-2), a la jornada 14, es desplaçarà dissabte 12 d'abril precisament al terreny de joc dels de la Ribera d'Ebre (18 h).

Font: www.uefigueres.cat