La ubicació de l'Escola Carme Guasch de Figueres genera debat en el Ple de l'Ajuntament que desencalla la nova construcció

2020-11-02 17:45

El Ple de l'Ajuntament de Figueres de novembre ha donat llum verda al conveni de l’Ajuntament de Figueres amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per a la construcció de la nova escola Carme Guasch que porta més de 15 anys en barracons. El consistori avançarà 5,2 milions d'euros que el Departament retornarà en 3 anualitats.

La seva ubicació ha creat desavinences en el sí de l'equip de govern, Guanyem Figueres ha mostrat el seu desacord i s'ha abstingut. El seu portaveu, José Castellón, ha expressat que mantenir-la en el lloc actual "podria crear segregació escolar" doncs a la zona hi ha també les escoles L'Amistat i Joaquim Cusí.

La mateixa alcaldessa Agnès Lladó ha reconegut que l'ubicació de l'escola Carme Guasch no és la idònia "però no ens podem permetre tenir una altra generació d'alumnes sense una escola de maons com cal".

Junts per Figueres ha donat un "sí majúscul a l'escola" però expressant que "haurien volgut que es fes sense que l'Ajuntament hagués de fer de banc de la Generalitat de Catalunya", com ha explicat el seu portaveu Jordi Masquef.

El regidor d'Urbanisme Xavier Amiel s'ha mostrat satisfet de "desencallar el tema" remarcant que "no hi havia altres opcions d'espais municipals per a construir l'escola".

El punt s'ha aprovat amb 19 vots a favor i 1 abstenció. Un regidor no ha pogut votar per problemes tècnics i s'ha comptabilitzat com abstenció.