La trilogia audiovisual de Dalí en una plataforma sota demanda

2021-07-29 12:15

La Fundació Dalí estrena demà divendres dia 30 de juliol una plataforma creada amb l’objectiu d’oferir a un públic global la trilogia de documentals produïts per la Fundació Gala-Salvador Dalí. Amb el títol de "Salvador Dalí, a la recerca de la immortalitat" és, fins avui, el retrat més exhaustiu de la seva vida i obra en format audiovisual.

Després d’haver estat projectats a festivals i sales de cinema d’Europa, Estats Units, Canadà, Xina, Austràlia i Llatinoamèrica, aquests documentals es podran veure en línia en 4 idiomes en aquesta web www.salvadordalidocumentary.com.

Aquesta trilogia és un viatge a la seva trajectòria i vida partint de la infància a Figueres, la seva ciutat natal, els seus estudis a la Residencia de Estudiantes de Madrid on coneix Federico García Lorca i Luis Buñuel, l’estància a París que li permet establir contacte amb artistes com Joan Miró, Pablo Picasso o els components del grup surrealista, el seu descobriment d’Amèrica i el retorn al seu etern paisatge de Portlligat. Té un lloc preeminent l’encontre amb Gala, qui l’acompanyarà tota la vida, una dona que identifica el seu talent, comprèn les seves obsessions i  misteris, i qui li facilita l’entorn propici per dedicar-se exclusivament a crear per esdevenir un artista de fama internacional.