La Taula de Formació i Ocupació Juvenil analitza les iniciatives endagades per les administracions

2011-10-21 10:00

La Taula de Formació i Ocupació Juvenil de l’Alt Empordà, en la seva darrera reunió celebrada aquesta setmana, va centrar-se en l’anàlisi de les diverses iniciatives endegades des de l’àmbit públic i des del privat, en els darrers mesos, per desenvolupar actuacions formatives i d’assessorament en el camp laboral.

En aquest sentit es va parlar de la Xarxa d’Inserció Laboral i del Servei de Creació d’Empreses que desenvolupa l’àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal i es va avaluar el projecte d’inclusió en formació i ocupació juvenil Ocup’Alt, realitzat pel Servei Comarcal de Joventut amb la col·laboració de la Fundació per la Promoció dels Oficis. També es va avaluar el programa Suma’t, d’inclusió en formació i professionalització dels joves de Figueres, en aquest cas desenvolupat des de l’Ajuntament.

A la reunió es va presentar el Fòrum Imagina, dedicat a la promoció de l’emprenedoria i la promoció i consolidació d’empreses a la comarca, es va analitzar, novament, la situació dels cicles formatius de grau mig i superior a l’Alt Empordà, i es van comentar les darreres dades sociolaborals i econòmiques del territori.

La trobada va aplegar una trentena de professionals en representació dels centres d’ensenyament, dels centres de formació ocupacional, des empresaris, insertadors laborals i tècnics municipals i del Consell Comarcal i experts en formació i ocupació juvenil.