La tapa del restaurant Empordà ha estat la més votada d'EmpuriaTApes 2023

2023-10-18 17:00

La millor tapa de l’EmpuriaTApes d’enguany, per votació popular, ha estat la del Restaurant Empordà. Minigolf Carmansó ha aconseguit la segona posició, mentre que el tercer lloc ha estat merescut per al Bistró Montserrat.

D'altra banda, el comitè d'experts, format per Max Huguet del col·lectiu gastronòmic Cuina del Vent, Dolors López de la DO Empordà, Gerard Holgueras i Ramon Ferrer del Departament d’Hosteleria i Turisme i caps d'Estudis de l’Institut Olivar Gran, ha atorgat tres mencions especials als restaurants Escribà, Blaucel i Rincón Cubano.  L'avaluació d'aquest comitè s'ha realitzat de manera anònima durant els dies de l’EmpuriaTApes.

Aquesta edició d'EmpuriaTApes del 2023 ha tingut una molt bona acollida i participació per part del públic i la participació molt activa de 34 restaurants d'alt nivell. El públic també ha demostrat el seu interès, amb més de 12.000 votacions registrades. Aquest important assistència de públic subratlla el quart any consecutiu en què els comensals han tingut l'oportunitat d'avaluar les tapes mitjançant codis QR proporcionats per cada restaurant participant, permetent a la comunitat expressar les seves preferències culinàries en aquest esdeveniment gastronòmic.

Tant els departaments de Promoció Econòmica com Turisme de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, així com també els restaurants participants, estan exultants amb els resultats d'aquesta edició. "Ha estat una gran edició," ha destacat Helena Solana, regidora de Promoció Econòmica. "Estem encantats amb l'entusiasme i la dedicació constants que el sector de la restauració demostra any rere any. Volem expressar el nostre més sincer agraïment per la seva implicació en aquest esdeveniment d'èxit. A més, és rellevant destacar que aquest esdeveniment contribueix a allargar la temporada turística del nostre municipi."

Rafa Girón, regidor de Turisme, ha remarcat la capacitat del sector per atraure visitants en aquesta època. "És un orgull veure com tanta gent, tant de la comarca com de fora d'aquesta, així com del nostre propi municipi, participa activament en la ruta de tapes durant els dies de celebració. Aquest esdeveniment és un atractiu essencial per allargar la temporada turística i captar visitants en moments clau."

Finalment, l'alcaldessa de Castelló d’Empúries, Anna Massot, ha celebrat aquest gran èxit de l'EmpuriaTApes. "Estem encantats de veure com ha anat tan bé, amb la qualitat de les tapes i l'esforç dels nostres restaurants. Aquest èxit ens omple d'orgull i volem compartir aquesta alegria amb tota la comunitat. L'EmpuriaTApes s'ha convertit en un esdeveniment culinari excepcional que enriqueix la nostra oferta turística i contribueix a donar suport al sector de la restauració local."