La taca pel vessament accidental de gasoil al Port de la Selva s'ha dissolt

2014-09-24 10:00

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha tancat la Prealerta del Pla especial d'emergències per contaminació accidental de les aigües marines a Catalunya CAMCAT  un cop feta la inspecció de la zona afectada pel vessament de gasoil i constatat que la taca s’ha dissolt i que no hi ha hagut afectació a la platja.

La Prealerta del Pla CAMCAT es va iniciar ahir sobre els 19.45 hores pel vessament d’entre 50 i 70 litres de gasoil durant les tasques de càrrega del dipòsit d’una barca al port del municipi de Port de la Selva.

Les tasques per evitar que el gasoil arribés a la platja es van suspendre ahir a la nit per manca de llum i un cop la taca havia quedat molt dissolta.

Tècnics municipals han reprès les tasques avui fent una inspecció a primera hora d’aquest matí a la platja i han constatat que no hi ha rastre de gasoil a la sorra. Salvamento Marítimo (SASEMAR), un cop feta la inspecció al mar, ha informat que no hi ha contaminació al mar.

En les tasques de dispersió mecànica de la taca hi van treballar coordinadament tres embarcacions: una de SASEMAR, una de la Guàrdia Civil i una dels voluntaris de Protecció Civil del Port de la Selva.

L’alcalde del Port de la Selva, com a autoritat local de protecció civil, va estar en contacte permanent amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat fent seguiment de l’evolució de l’emergència. L’Ajuntament ha desactivat aquest matí el seu pla municipal, activat preventivament ahir, i en cap moment hi va haver risc d’afectació a la platja.