La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya porta la música del Noucentisme al Portalblau de l'Escala

2014-07-31 16:00

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC), sota la direcció de Francesc Cassú, oferirà aquest divendres 1 d’agost un concert al Festival Portalblau de l’Escala titulat "La Música del Noucentisme". Amb aquest concert, emmarcat en la col·laboració entre els Festivals de Peralada i Portalblau, la SCCC vol donar a conèixer la música d'autors que van portar la cultura catalana a la primera línia internacional. Una seixantena de músics de La Principal de la Bisbal i la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, que junts formen la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, faran un viatge musical a través de melodies i ritmes que van marcar una època brillant del país. El concert serà aquest divendres a 2/4 d’11 de la nit a l'escenari de la Mar d’en Manassa, a l’Escala.

En la primera part del programa, la Simfònica interpretarà temes d’Albert Guinovat (Sirenes), Pau Casals (Sant Martí del Canigó), Josep Serra (Danses noucentistes) i Francesc Cassú (Perfum mediterrani) i un bloc de “Cants de la nostra terra”, amb orquestració de Ricard Miralles. A la segona part es podran escoltar temes com Empúries, d’Eduard Toldrà, La Caterina del Cafè de la Marina, de Narcís Lagares, i Puigsoliu, de Josep Serra. També hi haurà un bloc temàtic, que en aquest cas porta per títol “Catalanitat”, amb temes com L’emigrant, d’Andreu Vives, i El Cant de la Senyera, de Lluís Millet.

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya va néixer l’any 2008 amb l’objectiu de crear una orquestra simfònica catalana de gran format, resultat de la fusió dels instruments de cobla, a càrrec de La Principal de la Bisbal, i dels instruments de corda i percussió d’una orquestra simfònica convencional, comptant amb harmonitzacions inèdites fins al moment i realitzades expressament per a aquesta nova formació. Després d'uns mesos de reflexió per adaptar l'orquestra a l'actual escenari cultural català, la SCCC va tornar l’any 2012 reinventada, unint els instrumentistes de cobla de La Principal de la Bisbal amb la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, JOCG. La JOCG és una iniciativa de l’Orquestra de Cadaqués que té per objectiu contribuir a la formació dels joves talents musicals gironins i actuar de pont cap a la seva integració al món de les orquestres professionals.

Els 70 músics que integren la SCCC estan sota la direcció artística de Francesc Cassú, director de la cobla La Principal de la Bisbal; i la direcció tècnica de Jaume Lleixà, responsable de coordinació artística de l’Orquestra de Cadaqués.

En aquests moments, la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya treballa en l’enregistrament d’un disc que portarà per títol “Llegendes del pop & rock”, amb les col·laboracions dels artistes Beth i Manu Guix, que es presentarà en dos concerts a l’Auditori de Girona els propers dies 28 i 29 de novembre.