La segona Fira del Clown de Vilanova de la Muga es farà el dia 25 de maig

2013-05-13 12:00

El proper 25 de maig es durà a terme la 2a edició de la Fira del Clown a Vilanova de la Muga. Un festival de pallassos, pallasses, música, circ i teatre que omplirà els carrers de la vila. Aquest festival va néixer amb la voluntat d'oferir una programació diversa, engrescadora i atractiva per a tots els públics i edats. En el decurs del dia s'oferiran diferents tipus d'espectacles i tallers tots ells relacionats amb el món del clown. Hi haurà una vintena d’actuacions distribuïdes en tres escenaris on hi podreu trobar les darreres creacions de companyies i actors de clown de gran renom com Claret Papiol, La Bleda, Circ Nic, Desastrosus Cirkus, Cia. Patawa. Però l’estrella d’aquesta segona edició serà, la pallassa catalana Pepa Plana, que farà la seva primera actuació en solitari a Europa, desprès d’iniciar l’any 2012 una nova etapa de la mà del Cirque du Soleil, amb la creació del nou espectacle “Amaluna” al Canadà.

Una de les novetats d’aquesta edició serà l’entrega d’El Pallasso de l’Any, guardó que premia iniciatives, projectes, activitats i professionals que destaquen per la seva importància, trajectòria o repercussió en el món del pallasso i/o en la Fira del Clown de Vilanova. El Pallasso de l’Any és un premi honorífic, amb cap dotació econòmica, però amb la importància que la decisió del guanyador la pren la pròpia comissió organitzadora de la Fira. En aquesta primera entrega seran dos els premiats, el Pallasso de l’Any 2012 recaurà a l’artista Claret Papiol fundador al costat de Tortell Poltrona, de la mítica parella dels anys 80, Germans Poltrona, per creure en el projecte de la Fira del Clown des de la primera edició i, enguany, l’artista mereixedora del Pallasso de l’Any 2013 serà la Pepa Plana, pallassa reconeguda per la seva trajectòria, per la seva qualitat i carisma a l'escenari, per destacar la tasca importanten pro de la dona pallassa i la projecció del català amb el seu últim espectacle amb la companyia Cirque du Soleil.

L’altre novetat, serà la col·laboració de l’Associació Gironina de Teatre (AGT), que organitzarà la primera Trobada de pallassos i pallasses professionals dins el marc de les activitats de la Fira del Clown, amb l’objectiu de definir quines poden ser les futures propostes de cooperació entre l’entitat i la Fira. Seran els mateixos pallassos del territori els que podran aportar les seves inquietuds i les seves necessitats per concretar aquesta col·laboració, una vegada la Fira i l’associació s’han mostrat predisposades a treballar en comú.