La Schubertíada ha reunit més de 5.300 espectadors en els 19 concerts programats

2023-08-28 08:00

Un recital del Quartet Casals ha clausurat aquest diumenge la 31a Schubertíada de Vilabertran, que ha assolit un nou rècord pel que fa la venda d’entrades (un 12% més que el 2022) i l’ocupació (92%). Al festival hi han assistit 5350 espectadors, i 10 dels 19 concerts programats han exhaurit localitats.

El públic fidel del festival ha tornat a viure una edició històrica amb debuts que han provocat un fort impacte, com el d’Erika Baikoff amb James Baillieu; experiències transformadores, com el recital del pianista Marco Mezquida; l’estrena d’un Cicle Joan Margarit, amb encàrrecs als compositors Albert Guinovart, Salvador Brotons i Jordi Domènech; l’estrena a Catalunya de l’Octet de Jörg Widmann; o un commovedor Winterreise de Schubert amb imatges de la pel·lícula d’Inés García.

El públic ha pogut gaudir d'un seguit de recitals vocals del més alt nivell possible amb grans mestres com ara Matthias Goerne, Christoph Prégardien i Dorothea Röschmann, la maduresa d'artistes com Andrè Schuen, Julia Kleiter, Konstantin Krimmel i Katharina Konradi pels quals la Schubertiada va apostar fa uns anys i finalment per la sorpresa dels debuts de Johannes Kammler i Erika Baikoff, que va apuntar-se un gran èxit personal en el concert inaugural al costat del pianista James Baillieu. 

Victor Medem, director de la Schubertíada., ha comentat que el festival "segueix el seu camí de singularitat en termes de programació i ha reforçat i potenciat de manera significativa el seu compromís amb el foment del talent jove europeu. És el nostre deure i també la nostra passió estendre la mà a una nova generació de músics que estan conformant una nova edat d'or de la cançó poètica".