La Schubertíada a Vilabertran manté el nombre de concerts i la qualitat de la programació característica dels últims anys

2010-07-02 19:25

Al Conjunt romànic de Santa Maria de Vilabertran es mantenen els 8 concerts que es realitzen normalment dins laSchubertíada que organitza Joventuts Musicals de Figueres. Tots estan programats a les 9 del vespre. Aquest any es continuen celebrant els Concerts Debut, programats els dissabtes a les 19.00 h, a la mateixa església i enguany se celebra un concert extraordinari al Teatre Municipal “El Jardí” de Figueres, programat a les 21.30 h.

Dels 8 concerts de la programació general, 5 d’ells són de Lied amb artistes de gran categoria en el gènere com són Matthias Goerne, Christoph Prégardien, Angelika Kirchschlager, Juliane Banse i Mojca Erdmann. La veu però també serà present en un concert més i és que la soprano Susanna Puig acompanyarà el Jess Trio Wien per a l’estrena de l’arranjament que el compositor Salvador Pueyo ha realitzat de “El cant dels ocells”. Dins la part instrumental d’aquesta programació hi trobem el recital del pianista Sebastian Knauer, un dels pianistes més destacats de l’obra de Franz Schubert i que visita per primera vegada el festival, i el Quartet Casals, quartet assidu a la Schubertíada que enguany ve acompanyat del violoncel·lista Eckhard Runge per a interpretar el Quintet de Cordes en do major op. 63 de Schubert.

Dins els 3 Concerts Debut, on el públic hi podrà descobrir joves promeses del nostre país, també hi podrem escoltar un concert de Lied amb la soprano pilar Vázquez, guanyadora del recent Premio Extraordinario a la Mejor Promesa Española. I completen els concerts de tarda el recital de piano de Katia Michel, i el el duet de flauta i piano de Laia Bobi i Paul Perera, que interpretaran una de les poques obres que Schubert va crear per aquest instrument de vent.

El concert extraordinari que tindrà lloc la vigília de la diada, l’orquestra de cambra de la Schubertíada, acompanyada pel Lieder Càmera, Susanna Puig (soprano), Anna Alàs (mezzosoprano), David Alegret (tenor) i Marc Pujol (baix), dirigits tots pel director emergent Jonathan Webb, interpretaran, per cloure la XVIII Schubertíada, la Missa nº 4, en do major, el Tantum Ergo, per a soprano, cor i orquestra de corda, el quartet per a cordes núm. 14, en re menor, i el Rondó per a violí i cordes D438, amb Cati Reus com a solista, totes elles obres de Franz Schubert. Però també inclouen en el programa una obra estrenada a Polònia el passat mes de maig del compositor Arvo Pärt, i que s’estrenarà la Schubertíada té el plaer de interpretar per primera vegada a l’Estat.