La Ruta dels Indiketes impulsa el turisme de proximitat gràcies a la memòria històrica i el patrimoni cultural de l'Empordà

2023-08-08 10:30

La Ruta dels Indiketes, un recorregut de 476 km que envolta les comarques de l’Alt i el Baix Empordà, es consolida com un itinerari de referència per promocionar el turisme de proximitat, reivindica la memòria històrica i el patrimoni cultural empordanès i enforteix l’oferta turística local.

Estructurada en 22 etapes d’entre 20 i 30 km cadascuna i diferents graus de dificultat i desnivell acumulat, té l’objectiu de preservar la riquesa i el patrimoni natural i la zona de l’Empordà, ja que discorre per zones orogràfiques molt diferents i amb un gran contrast entre si: trams de la Costa Brava, zones muntanyoses dels Pirineus i espais de protecció especial o parcs naturals, com el del Cap de Creus o el dels Aiguamolls de l’Empordà, així com valls, rius, boscos o camps de cultiu. El recorregut circular no només està pensat des de la vessant cultural, sinó també esportiva. Per això, es consolida com una ruta de senderisme, excursionisme i ciclisme que té l’objectiu d’enfortir l’oferta de turisme actiu local on l’activitat física és l’autèntica protagonista.

La prova pilot, posada en marxa a inicis del 2023, finalitza aquest estiu, i en conseqüència, s’inicia la fase de consolidació que coincidirà amb l’entrada a la tardor, moment en el qual es produeix un augment d’aquest tipus d’activitats turístiques, gràcies a la potencialitat que tenen, cada vegada més, les interestacions (tardor i primavera), un fet que se suma a l’inici de temperatures més agradables i la reducció de la pressió ambiental que caracteritza els mesos de juny, juliol i agost. Aquest segon període, doncs, té la finalitat de posicionar la ruta amb més força dins el mapa turístic català i nacional, així com potenciar la relació amb entitats de turisme europees per promocionar-la fora d’Espanya, convertint-la en una proposta turística competitiva i de valor.