La Ruta del Vi DO Empordà entra a formar part de l'ACEVIN i es fa un lloc a l'Estat

2014-09-26 15:30

La Ruta del Vi DO Empordà, gestionada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, entra a formar part del Club de Producte Rutas del Vino de España, promogut per l’Associació Espanyola de Ciutats del Vi (ACEVIN) i Turespaña, després de superar el procés d’auditoria i de certificació que ha realitzat l’entitat durant els últims mesos.

Gràcies al fet de pertànyer a l’ACEVIN, les entitats i empreses enoturístiques de la Ruta obtindran beneficis per promocionar-se, comercialitzar-se i projectar-se internacionalment.

L’Associació agrupa 23 destinacions enoturístiques de l’Estat espanyol, com ara Ribera del Duero, Rías Baixas, Rueda, Somontano, Txacolí, Jumilla, El Bierzo, Marco de Jerez, Rioja Alabesa, Navarra, el Penedès i Lleida - Costers del Segre.

La certificació ha estat fruit de la tasca que el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i 87 associats a la Ruta han dut a terme en el decurs d’un any i mig, que comprèn entre d’altres: sensibilitzar la població; formar i professionalitzar; implementar sistemes de qualitat; crear un observatori turístic; dissenyar i desenvolupar un pla de màrqueting i comercialització, i crear material promocional.

Ramon Ramos, conseller director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, subratlla que «amb aquesta certificació no s’arriba a la meta, però és un pas decisiu perquè l’Empordà i la Costa Brava siguin un referent en termes d’enoturisme». Ramos afegeix que «és un reconeixement de la feina que s’està fent al territori des de fa alguns anys per part dels nostres empresaris i que els donarà un nou impuls per continuar per aquest camí».

La Ruta del Vi DO Empordà va néixer al setembre de 2012 i està integrada pel Consell Regulador de la DO Empordà, els consells comarcals de l’Alt i el Baix Empordà, 21 ajuntaments i oficines de turisme i 66 empreses enoturístiques entre les quals 25 cellers, 10 establiments hotelers, 11 restaurants, 2 establiments especialitzats en vi, 1 empresa de servei de tast,  7 empreses d’activitats, 4 museus, 2 centres de tractament de vinoteràpia, 3 centrals de reserves i 1 empresa de transport.

Celler Mas Llunes de Garriguella, foto Roger Lleixà
 

Lloc de cerca