La Ruta del Vi DO Empordà, amb 37.200 visitants, és la novena de l'Estat i segona de Catalunya

2015-07-27 14:00

L’Associació Espanyola de Ciutats del Vi (ACEVIN) ha fet públic el setè informe anual sobre les visites a cellers i museus del vi de les seves rutes certificades com a Rutas del Vino de España, un document que permet conèixer i estudiar els hàbits i els interessos al voltant del turisme enològic al nostre país.

El club de la Ruta del Vi DO Empordà, impulsat pel Patronat de Turisme Costa Brava de la Diputació de Girona, es va certificar l’estiu de 2014, un cop consolidats els estàndards marcats pel manual de producte i per les respectives auditories.

L’estudi mostra que el 2014 el total de visitants a cellers i museus de les rutes integrades en el projecte va ser de 2.124.229 persones, de les quals a la Ruta del Vi DO Empordà li’n corresponen 37.200. Tot i no disposar de la comparativa amb anys anteriors, atès que és el primer any que la ruta obté la certificació i que, per tant, recull aquestes dades rigorosament, els resultats es valoren molt positivament i demostren la tendència a l’alça de l’enoturisme a la Costa Brava.

Segons l’informe ACEVIN, la Ruta del Vi DO Empordà ocupa la novena posició dins l’Estat pel que fa al nombre de visites, d’entre les vint-i-tres rutes certificades, i la segona en territori català, gràcies als vint-i-quatre cellers i els tres museus certificats que la integren. Enoturisme Penedès, amb setanta-tres cellers i tres museus certificats, es troba en el primer lloc del rànquing.

Les xifres obtingudes en l’informe de 2014 també informen del preu mitjà de les visites, la despesa mitjana per visitant i la distribució mensual dels visitants per territoris.

Les rutes més visitades

L’informe de 2014 col·loca la Ruta del Vi i el Cava del Penedès, Enoturisme Penedès, al capdavant del rànquing de les més visitades. Entre les circumstàncies determinants del seu èxit figuren la localització d’aquestes rutes, ja que travessen zones amb un notable moviment turístic —a més, queden força a prop de la ciutat de Barcelona— i el fet de tenir alguns dels cellers més visitats d’Espanya.

Quant a la distribució temporal al llarg de l’any, i en contrast amb la tendència general que fa de la tardor i la primavera les estacions preferides, la ruta del Vi DO Empordà té més afluència durant la temporada a l’estiu.