La Rufa Cervesera patrocina 66butaques i ofereix visites guiades al seu obrador

2021-10-13 11:00

La Rufa Cervesera de l’Empordà i el cicle d’acció musical 66butaques s’uneixen per enriquir la nova temporada de concerts que tindrà lloc a La Cate de Figueres d’octubre a juny. Abans de cada actuació musical, l’obrador figuerenc obrirà les seves portes al públic per oferir una visita guiada que culminarà amb un tast de cerveses Rufa. La proposta gastronòmica neix gràcies a la sinèrgia entre el cicle 66butaques i la Rufa Cervesera, patrocinadora de la 3a edició. Les visites obertes a tothom es duran a terme el tercer divendres de cada mes a les 18:30h, i tindran un aforament limitat de 12 persones. El preu general serà de 12€, exceptuant les persones que tinguin entrada per al concert d’aquell dia, que podran reservar de forma gratuïta. La primera visita tindrà lloc aquest divendres 15 d’octubre i tot seguit s’inaugurarà la nova temporada del 66butaques amb el concert de b1n0 + PHOAC, dues formacions artístiques empordaneses.

Situada al centre de Figueres, al mateix espai on havia existit la impremta familiar Gràfiques Canigó, la Rufa Cervesera és un espai industrial reconvertit en obrador al mig de la ciutat. Actualment, l’espai del figuerenc Joan Benejam és l’única cervesera que realitza elaboració i venda de proximitat a la comarca de l’Alt Empordà. Té diferents línies de cerveses pròpies: les Rufes més clàssiques i amb un estil més tradicional -l’Original, la de Blat i la Negra- o les edicions més experimentals i limitades -la Molohop i la Wooden Jail- , que s’adapten al temps actual amb un punt d’atreviment, entre d’altres.

Creada amb un llúpol de proximitat i de producció ecològica, que prové del projecte local Biolupulus liderat per l’Albert Vilardell de Crespià, la cervesera local Rufa també elabora cerveses d’anyada, que només es poden elaborar un cop l’any amb llúpol fresc acabat de collir. En el primer tast de Rufa d’aquest divendres es podrà tastar la cervesa d’anyada d’enguany: “De Collita – Chinook 2021”, una edició limitada de 1.500 ampolles.