La retrospectiva de Dalí arriba a Sao Paulo

2014-10-17 14:00

Després de l’èxit incontestable de la primera itinerància de la retrospectiva de Salvador Dalí a Rio de Janeiro, Brasil, amb una afluència total de 978.171 visitants, avui divendres 17 d’octubre, s’inaugura a Sao Paulo l’exposició d’obra de l’artista més gran que mai s’hagi portat a terme a Llatinoamèrica. 

Consta d’un recorregut per obres de totes les èpoques, i fa incidència especial en el període surrealista. L’organitzen la Fundació Dalí, el Museo Reina Sofía de Madrid, el Salvador Dalí Museum de Saint Petersburg, Florida (SDM) i l’Instituto Tomie Ohtake, de Brasil. 

L’exposició “Salvador Dalí” conté un total de 220 peces: 164 obres d'art i 56 documents. S’ha vist al Centro Cultural Banco do Brasil de Rio de Janeiro del 29 de maig al 22 de setembre d’aquest any i s’ha traslladat parcialment a l’Instituto Tomie Ohtake de Sao Paulo, on s’hi podrà veure fins a finals d’any. 

La gran entesa entre les institucions organitzadores ha propiciat, en el passat més recent, les exposicions al Centre Pompidou i al Museo Reina Sofía amb gran èxit de públic i de crítica i ara afavoreix la realització d’aquesta important retrospectiva que compta amb grans obres del mestre empordanès. Així, la Fundació Dalí vol complir uns dels seus objectius fundacionals: el de promocionar, divulgar i prestigiar, tant en el territori de l’Estat espanyol com a l’estranger, l’obra artística i intel·lectual del pintor.

Amb aquesta premissa, els equips tècnics de les tres col·leccions més grans d’obra de Salvador Dalí han concebut una exposició que presenta una mirada exhaustiva per la producció daliniana des dels anys 20 fins a les seves darreres teles.