La retrospectiva de Dalí a Moscou ha rebut 270.000 visitants

2011-11-17 14:00

El Museu Puixkin de Belles Arts de Moscou ha clausurat, aquest diumenge passat, la retrospectiva de Salvador Dalí amb un gran èxit de visitants i un important impacte sobre l’activitat cultural de la capital. El museu ha rebut un total de 270.000 visitants en els dos mesos que ha durat l’antològica, del 3 de setembre al 13 de novembre.

Coincidint amb l’Any Dual Espanya-Rússia, es tracta de la primera gran mostra antològica d’obra original de Dalí mai celebrada al país. Un reflex de la importància amb què era acollit aquest projecte és el perfil dels assistents als actes inaugurals del 2 de setembre: la primera dama russa, Svetlana Medvédev, el Ministre de Cultura, Aleksandr Avdeev, l’ambaixador espanyol a Rússia, Luis Felipe Fernández de la Peña, la directora del Museu Puixkin, Irina Antonova, el conservador d’aquell museu, Alexei Petujov i, en representació de la Fundació Dalí, el seu gerent, Joan Manuel Sevillano Campalans.

El públic rus s'ha convertit en un dels més importants dels museus gestionats per la Fundació Dalí, molt especialment Figueres i Púbol. Un interès motivat no tan sols per un redescobriment de l’artista sinó també i en gran mesura per la seva esposa Gala, nascuda a Kazan.

En una missiva adreçada als responsables de la Fundació Dalí, la directora del museu rus es congratula per la bona entesa i gran professionalitat dels dos equips, del Museu Puixkin i de la Fundació Dalí, alhora que confia tenir noves ocasions en el futur per col·laborar en projectes conjunts.

De la seva banda, Joan Manuel Sevillano ha manifestat la seva satisfacció perquè la Fundació Dalí ha mostrat, un cop més, la capacitat de complir de manera exitosa la seva missió divulgadora arreu del món i ha demostrat la importància de gestionar correctament el patrimoni cultural per a la projecció internacional, oferint una imatge dinàmica i eficient del país, encara més rellevant en una conjuntura com l’actual.