La recerca de l'home desaparegut en una riera a Masarac es reprendrà aquest dilluns

2017-01-29 21:00

La recerca de l'home desaparegut divendres a Masarac es reprendrà aquest dilluns. Aquest diumenge s'ha localitzat el cos de la seva dona amb qui viatjava en un vehicle que, presumiblement, va ser arrossegat per l'aigua en travessar la riera d'Anyet.

El conseller d’Interior, Jordi Jané, acompanyat pel director dels serveis territorials d’Interior a Girona, Albert Ballesta, i per l’alcalde de Masarac, Lluís Pujol, ha donat el seu suport a la família i ha agraït la col·laboració de l’ajuntament i de tots els efectius que han estat treballant a la recerca.

En aquest sentit, el conseller, ha dit que “mai abans havia passat, en aquell indret, un fet igual. No hi havia un precedent semblant”. Sabem que baixava molta aigua, havia plogut sobretot aigües amunt, però s’estan investigant les causes per determinar exactament què va passar. Per tant, “demanem prudència, aquests dies ha plogut i ha nevat molt i hi pot haver aquesta acumulació d’aigua” en alguns punts.

Les tasques de recerca es van iniciar dissabte al vespre quan familiars van presentar la denúncia de la desaparició als Mossos d’Esquadra. Segons van informar, el divendres al vespre, el matrimoni va anar a Vilabertran i després havien d’anar a casa d’uns familiars a Rabós, però no hi van arribar.

Aquest diumenge, s’ha reforçat el dispositiu un cop s’ha localitzat el seu vehicle, al voltant de les 08.30 hores, a la riera d’Anyet, a una zona propera al pas del Priorat del municipi de Masarac. Poc després de les 11.30 hores, efectius dels Mossos han informat que havien vist el cos de la dona de 59 anys passat Mas Genís (zona dels Búnquers) al municipi de Peralada, que es troba aproximadament a un quilòmetre riu avall respecte al punt on s’ha trobat el vehicle. Així doncs, l’operatiu es concentra ara en intentar localitzar l’home de 60 anys que continua desaparegut.

Al llarg d'aquest diumenge s’ha fet recerca intensiva i també extensiva al llarg d’uns 7’5 quilòmetres, des de Masarac fins a la desembocadura de la Muga. En el dispositiu han treballat 17 dotacions terrestres i un helicòpter dels Bombers de la Generalitat, amb la unitat canina (Grup Caní de Recerca) i efectius subaquàtics i de muntanya del Grup d’Actuacions Especials (GRAE), 16 patrulles i un helicòpter dels Mossos d’Esquadra, amb les unitats subaquàtica i de muntanya. A més, també han treballat voluntaris de la ADF (Agrupació de Defensa Forestal), de Protecció Civil, Guàrdia Civil i sanitaris del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Els mitjans aeris s’han retirat amb l’arribada de l’ocàs, i també s’estan retiraran gradualment totes les dotacions terrestres. Aquest dilluns al matí, a primera hora, es reprendran altre vegada les tasques i s’ampliarà la zona de recerca fins a Castelló d’Empúries.

Lloc de cerca