La Rapitenca remunta i derrota la Unió (2-1)

2013-08-31 22:00

Llepant-se les ferides. Així ha hagut d’enfilar l’autopista el Figueres de retorn a l’Empordà després de cedir a Sant Carles de la Ràpita (2-1), en un duel, el segon del curs oficial, en què els unionistes, que han fet massa per recollir tan poc, han tingut el rival sota la seva tutela en moltes de les seves fases. De fet, els de Xavi Punsí han sabut entendre el guió de la pel·lícula just des de l’inici, i només se n’han perdut alguns detalls –els que han fet que la Rapitenca, amb poca cosa, molestés la pau a l’àrea d’Ureña. El Figueres ha embastat més i millors opcions de perill i, en la primera, Ivan Cristino i Bonaventura han creat una societat per fer el 0-1, en què una passada a l’espai del primer l’ha enviat a la xarxa el de Banyoles amb un fort xut ajustat al pal esquerre (9’). Els de casa no havien aparegut encara al camp. Però la Unió no ha tingut l’encert de fer via. Una bona acció de Bonaventura des de l’esquerra l’ha resolt Cornellà amb un tir defectuós des d’una posició interessant (12’) i, de mica en mica, el rival s’ha asserenat.

Els de la Ràpita han tret suc del verí del seu poder ofensiu –dues rematades forçades arran de terra de Raúl a les mans d’Ureña (20’ i 37’) i un cop de cap de Javi Ramos, sol com un mussol, al segon pal (43’) –el mateix jugador ha provat abans un llançament desviat amb la dreta (22’). El balanç de la Unió, però, a l’altre costat, ha estat sensiblement més suggerent. Perquè la seva proposta de joc ha fet més patxoca. Una centrada d’Ivan Cristino des de la dreta l’ha arribat a pentinar Pedro al primer pal i al segon, caient, Bonaventura no ha pogut impactar bé el cuir també amb la cloaca (37’). Just després, altre cop Bonaventura s’ha aturat a la línia de fons amb la possessió observant el panorama, fins que ha decidit cedir-la a Moñino, que amb tota la calma del món ha preferit donar continuïtat a l’acció i fer-la arribar a Cornellà, que ha ajustat un tir al pal esquerre que el porter ha desviat en una intervenció brillant (41’).

Tot i que el resultat s’ajustava prou als mèrits d’uns i altres, en el primer tram del segon acte la Rapitenca s’ha disfressat de Figueres. Ha incrementat el ritme, ha cregut més en el que podia fer i ha fet anar de corcoll els altempordanesos, que s’han vist atabalats. En aquesta franja els de casa han fet l’1-1, en un gol de riere en què Mabil ha desviat des de sota els pals com ha pogut una pilota que ja entrava amb tanta mala sort que la pilota ha catgut als peus de Javi Ramos, que l’ha empès a la xarxa (49’). La Unió ha tancat el puny, i ha sabut deixar passar el tràngol del primer quart. L’empat local li ha fet mal –una centrada amb molt verí de Raúl que no ha trobat rematador (53’), un xut creuat de Pol Blade (54’) i un de Javi Ramos al lateral dret de la xarxa (56’), però ha acabat trobant la pausa que volia per tornar a fer córrer la pilota i acostar-la a l’àltra àrea. El xoc, a estones calent per la permissivitat de l’àrbitre, s’ha equilibrat. La Rapitenca hi ha posat la velocitat i el Figueres, el seny, però la moneda ha catgut del costat dels locals, que han fet el 2-1 a tocar la recta final. Una centrada des de la dreta l’ha despenjat amb el cap Javi Ramos, que l’ha cedit a Ferran, que amb el cap ha superat Ureña (80’). Amb el joc electritzat per la proximitat del final, i els blanc-i-blaus reclamant dos penals, a Bonaventura (63’) i Moñino (73’), Teixi, damunt la botzina, ha etzibat un cop de cap al segon pal, recollint una centrada de Pol des de l’esquerra, que un defensa ha rebutjat des de sota el travesser quan el davanter ja celebrava la diana (90’). La darrera acció ha estat la que més ha evidenciat la duresa del càstig que s’ha hagut d’empassar un Figueres a qui els detalls han tornat a condemnar.

Font: www.uefigueres.cat