La pubilla d'Avinyonet i l'hereu de Figueres són els representants comarcals

2013-08-19 17:30

Lena Fina, Pubilla d’Avinyonet de Puigventós, i Pau Muñoz, Hereu de Figueres, són els nous representants del pubillatge de l’Alt Empordà. L’acte d’elecció va tenir lloc el passat dissabte, 17 d’agost, a Peralada.

Els títols de primera i segona dama comarcal van ser lliurats a Marina Pratcorona Subirana, Pubilla de Peralada, i a Laia Touati Pagès, Pubilla de l’Escala, respectivament.

Peralada va acollir un nou certamen d’elecció del Pubillatge Comarcal de l’Alt Empordà amb 14 candidats de 9 pobles de la Comarca que es disputaven els títols de Pubilla, Hereu i Dames Comarcals 2013. 

Enguany es donava la casualitat que tant la pubilla com l’hereu de l’Empordà 2012, Marta Malagón i Xavier Colomer, són peraladencs i amb aquest motiu l’acte de la nova proclamació es va fer a la vila. 

Un jurat format per representants de diferents municipis de la Comarca, representants del Consell Comarcal i Pubillatge de Títol Nacional, va escollir els nous representants del pubillatge de l’Alt Empordà després d’un seguit de proves al llarg de tot el matí.

Marta Malagón i Xavier Colomer, pubilla i hereu comarcals 2012, Lídia Guil de Vilatenim i Carina Strand de Llançà 1a i 2a Dama respectivament, van cedir les seves bandes als nous representants, després d’haver una bona feina com a representants comarcals en aquest darrer any. 

La proclamació es va dur a terme en un acte final a les 8 del vespre després de l’espectacle El Regal del Bicentenari, a càrrec dels Comediants a la Plaça Gran de Peralada. 

Després de l’acte molts dels assistents es van quedar a gaudir del concert que el grup Manel oferia dins del Festival Castell de Peralada. Els 14 candidats que es disputaven el títol eren de les poblacions d’Avinyonet de Puigventós, Cadaqués, Figueres, l’Escala, Llançà, Peralada, Portbou, Vilanova de la Muga i Vilatenim.