La prova ciclista Transpyr Coast to Coast sortirà de Roses el 12 de juny

2016-05-25 17:00

Aquest matí s’ha fet la presentació oficial de Transpyr Coast to Coast 2016 que comptarà amb 400 ciclistes, una xifra que representa un nou rècord de participació en la setena edició d’aquesta prova. Hi haurà representats 25 països d’arreu del món, fet que denota la clara vocació internacional d’una de les proves més dures del món, seguida per mitjans de comunicació especialitzats que cada any la situen en el calendari dels reptes més exigents del planeta. La sortida de la primera etapa serà des de Roses el diumenge 12 de juny.

L’acte de presentació s’ha fet a l’auditori Gaes de Barcelona, on el director general de la firma de centres auditius, Antonio Gassó, ha remarcat l’exclusivitat del recorregut que s’hi presenta en les seves dues modalitats. I és que tant la TRANSPYR GRAN RAID MTB, la versió en bicicleta de muntanya que tindrà 300 participants, com la GAES TRANPYR BACKROADS, amb 100 ciclistes amb bici de carretera, ofereixen el repte d’assolir creuar el Pirineu de costa a costa, de Roses a Hondarribia, per un recorregut molt cuidat i amb segments nous que ofereixen al·licients a cada edició, que passa per Camprodon, La Seu d’Urgell, El Pont de Suert, Aínsa, Jaca i Burguete-Roncesvalles.

Per la seva banda el director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, ha destacat la missió encomanada als participants, que a més  “exerceixen de prescriptors del territori a través de l’esport”. En aquest sentit també s’ha manifestat Santi Siquier, el representant Territorial de l’Esport a Barcelona, que en nom del govern català ha subratllat la tasca de promoció del comerç que genera TRANSPYR COAST TO COAST.

Novetats per aquesta edició

El director adjunt de la prova, Oriol Sallent, ha destacat la posada en marxa de TRANSPYR TOURS, la proposta per a poder fer la Transpyr a qualsevol època de l’any i que ja s’està començant a comercialitzar.

Una altra novetat és la participació, per primera vegada, de participants individuals, que podran rodar sols durant tot el recorregut però acompanyats, obligatòriament, d’un sistema de geoposicionament.

Pel que fa a la GAES TRANSPYR BACKROADS enguany comptem amb la participació d’un equip de 10 membres dels IMPARABLES, amb l’actor i esportista Santi Millán al capdavant. El seu repte serà completar l’exigent repte, en la seva primera incursió en una prova per etapes de ciclisme de carretera.

La Transpyr 2016 se celebrarà del 12 al 18 de juny, però ja el dia abans el passeig de la Ciutadella de Roses acollirà una festa del ciclisme amb el village amb diferents carpes informatives de patrocinadors i col·laboradors de la prova, coincidint amb l’arribada i acreditació dels participants.