La Policia Local de Roses incorpora dos nous agents

2010-12-30 13:00

La Policia Local de Roses iniciarà el proper any 2011 amb la incorporació de dos nous agents a la seva plantilla. Una de les places prové d’una vacant existent, mentre que l’altra és de nova creació per donar resposta a les necessitats del servei. L’objectiu és reforçar els efectius en matèria de seguretat i vigilància al municipi, així com continuar apostat pel model de policia de proximitat.

Un cop superat el procés selectiu per a la provisió de les dues noves places del cos de policia local de Roses, els dos agents s’incorporaran al servei el proper dissabte 1 de gener. Les dues noves incorporacions compten amb experiència prèvia, ja que provenen de plantilles de policies locals de la província de Girona.

Aquests efectius complementaran el nou dimensionat de la plantilla policial impulsat a Roses des de l’any 2007, en resposta a l’important augment de població experimentat al municipi en els darrers temps. Es pretén així donar resposta a les necessitats en matèria de seguretat que aquest creixement implica, motiu pel qual la plantilla policial rosinca ha incrementat els seus efectius en més d’un 25% durant els darrers tres anys.

Una de les fites marcades per l’Àrea de Seguretat de Roses ha estat l’establiment de nous serveis basats en la proximitat amb la ciutadania, com la incorporació de policies de barri al centre de la població o d’efectius en els llocs de major afluència turística durant l’estiu. La finalitat és la d’oferir un servei a peu de carrer, on els agents tenen una presència molt més propera i accessible als veïns i veïnes, visitants, etc.

Una altra de les novetats en matèria policial que s’ha implantat en els darrers temps a Roses, ha estat el patrullatge mixt entre Policia Local i Mossos d’Esquadra (com l’actual campanya de Nadal, anomenada “Grèvol”), el qual permet optimitzar els serveis que ofereixen ambdós cossos, ja que permet el traspàs immediat d’informació i avisos, així com una major dotació i presència al carrer gràcies a la compartimentació d’efectius.