La Policia Local de Roses ha decomissat més de 6400 articles falsificats dels manters al Passeig Marítim

2016-08-31 21:00

Els dispositius policials activats durant els mesos de juliol i agost a la població de Roses per al control de la venda il·legal, han donat com a resultat el decomís d’un total de 6.439 articles. El material, integrat majoritàriament per falsificacions de roba, calçat i complements, és fruit de les actuacions realitzades diàriament al passeig Marítim de la població.

La Policia Local de Roses ha activat aquest estiu un servei específic de detecció i control de venda il·legal en el municipi que han donat com a resultat l'aixecament de 73 actes i el  decomís de 6.439 articles. La majoria dels objectes interceptats corresponen a articles de roba i complements, com ara samarretes, polos, bosses de mà, carteres, cinturons, ulleres i rellotges, detectant-se aquest any un increment en l’oferta de calçat.

Els venedors ambulants que operen a Roses actuen principalment en aquells espais que acullen una major afluència de públic, com són el passeig Marítim i les platges urbanes. En conseqüència, els serveis de vigilància tenen una especial incidència en aquests espais. D’altra banda, tot i que la vigilància es realitza de forma continuada al llarg de tot el dia, és durant la tarda i vespre quan s’activa el dispositiu de control específic que permet intensificar la vigilància i intervencions de dissuasió realitzades pels agents.

Entre els serveis activats destaquen el patrullatge diari pel passeig Marítim i el control als accessos dels espais de venda il·legal per a la detecció de vehicles que traslladen i subministren els articles. Les actuacions es realitzen conjuntament amb efectius dels Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Local.

Els caps dels tres cossos policials es reuneixen setmanalment per establir la coordinació i planificació setmanal amb l’objectiu d’optimitzar al màxim els dispositius de què disposa cada servei. Enguany, el passeig s'ha dividit en quatre trams i cada cos policial se n’ha fet càrrec de la vigilància d'un tram (en el cas de la policia local, dos trams), a partir de les 19 hores que és quan es concentren els manters.

Tot el material decomissat fins ara restarà dipositat en el magatzem que la Policia Local de Roses habilita a aquest efecte, fins a la finalització dels procediments administratius necessaris que possibilitin la seva destrucció definitiva.