La pluja afecta l'Aplec de la Sardana de l'Escala

2010-06-06 22:53

La 35a edició de l'Aplec de la Sardana de l'Escala s'ha vist molt afectada per les condicions meteorològiques i després de ballar algunes sardanes de forma intermitent, a causa de la pluja, s'ha decidit ajornar la major part dels actes que s'havien de fer aquest diumenge per a una data encara per determinar.

Els actes ja havien començat dissabte. A mig matí, al Cementiri de l’Escala, es feia una ofrena floral en memòria de tots els sardanistes i compositors escalencs traspassats. A continuació, a les 12h, a la Casa del Gavià, s’inaugurarava l’exposició temporal “L’Escala, terra de compositors i pubilles de la sardana”. Aquesta exposició esta dividida en dos grans blocs: un dedicat a les pubilles de la sardana, amb una fotografies de cadascuna d’elles i algunes de conjunt, i un altre dedicat als compositors, amb textos biogràfics i fotografies, objectes, instruments i partitures originals i manuscrites.

El mateix dissabte a la tarda, al Mirador de la Sardana (inici del Passeig Lluís Albert), s'inaugurava el sisè rètol d'història sardanista, dedicat a un indret amb el nom "El passeig Lluís Albert, passeig i mirador de la sardana". Seguidament la cobla Foment del Montgrí oferia una audició de sardanes, primer acte sardanista celebrat al costat del monument de l’Escala Ciutat Pubilla 2010.

Finalment, a la nit es feia el 2n Concert Benèfic de Sardanes i Música per a Cobla a l'Església de Sant Pere. La meitat de la recaptació de les donacions (donació mínima: 5€) va destinada a col·laborar en els despeses de restauració i conservació del temple Parroquial, una església del segle XVII.