La Plataforma Prou Camions N-II fa costat a Andreu Molina acusat de desobediència a l'autoritat

2013-07-04 10:00

La Plataforma Prou Camions N-II reunida en assemblea aquest dimecres 3 de juliol ha acordat, conjuntament amb l'Ajuntament de Bàscara, mostrar tot el seu suport a un del seus portaveus, l'Andreu Molina, acusat de desobediència a l’autoritat.

Andreu Molina va participar activament a la mobilització pacífica que durant els 80 dies es va fer al municipi de Bàscara per aconseguir la prohibició de trànsit de camions per la N-II i va ser-ne  un dels portaveus i un dels caps visibles de la Plataforma.

Durant tot el procés va ser la Plataforma qui va facilitar l’organització de les mobilitzacions, en col·laboració amb les autoritats, del moviment social que va sorgir per la indignació dels veïns de Bàscara i rodalies arrel de la mort a la N-II d’una veïna del poble. Per aquesta tasca, la plataforma va ser guardonada com a exemple de civisme pels sindicats dels Mossos d'Esquadra.

Tanmateix, dos mesos després de la prohibició definitiva de camions a la N-II, Andreu Molina ha estat, sorprenentment citat a les dependències del Jutjat de instrucció nº5 de Figueres el proper dia 10 de juliol acusat de desobediència a l’autoritat.

La denúncia havia estat interposada pels Mossos d’Esquadra, arrel d'uns fets que es van produir el 25 de Febrer de 2013 quan  els Mossos d'Esquadra van demanar que s’identifiquessin un grup de persones que creuaven el pas de vianants.

Aquesta situació va ser presenciada per almenys una vintena de persones, que s'han mostrat d’una banda sorpresos per la denuncia i per l’altre indignats per que els fets declarats que no es corresponen en absolut amb el que realment va passar aquell dia.

Tal i com declaren tots els presents, l’Andreu Molina en cap moment es va negar a identificar-se, no va respondre amb violència i va ser sotmès a empentes i crits per part d’alguns dels agents, sembla ser que amb l’objectiu d’atemorir-lo i de propiciar una reacció agressiva, com demostren les imatges enregistrades per una veïna del poble.

La Plataforma mostra doncs el seu rebuig a aquesta denúncia que considera, després de veure el vídeo i escoltar  els testimonis, injustificable i fa una crida a tothom qui pugui, que vingui a donar suport al seu portaveu Andreu Molina, el dimecres 10 de juliol a les 11:30 al jutjat de instrucció 5 de Figueres per demanar la seva absolució.