La plataforma ciutadana pro-rotonda de Vilafant es reunirà aquest mes per decidir si tallen la N-260

2015-03-04 17:00

Yolanda Falcon / AE Comunicació

Els membres de la plataforma ciutadana pro-rotonda de Vilafant convocaran aquest mes una reunió per decidir si comencen a fer talls a la N-260 com a mesura de pressió  per exigir la construcció "immediata" d'un giratori a la cruïlla que enllaça la carretera N-260 amb l'accés a l'estació del TAV, l'avinguda de les Mèlies i l'avinguda Puig Grau. En aquest punt, han col·locat una pancarta que, segons explica Mertixell Niño, membre de la plataforma busca que “el missatge arribi a molta gent, tant els veïns de Vilafant com tots aquells vehicles que passen sovint per aquesta cruïlla”.

L’entitat considera que la mobilització ciutadana “ajudarà a decidir a qui ha de decidir a executar el projecte i que ho faci amb prioritat urgent”.  L’alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, va anunciar a AE Comunicació, que l’Ajuntament havia  demanat una reunió amb el ministeri de Foment perquè tiri endavant la construcció de la rotonda, tot i que moment no tenien hora per aquesta trobada

Foment té el projecte redactat però està pendent d'execució. "A finals d'any, Foment va contractar una enginyeria externa per fer les actualitzacions del projecte. Per tant, el projecte està tancat”, va explicar Cantenys. Amb tot, el projecte no està inclòs dins el pressupost estatal del 2015, però el consistori confia que el pressupost del giratori -uns 500.000 euros inicials- es puguin treure de les partides extraordinàries que l'administració utilitza per fer el manteniment de la xarxa de carreteres.  “Foment a Girona no ha donat cap resposta des de la darrera reunió que vam tenir a Girona a finals del 2014 amb els representants del ministeri, l’alcaldessa de Vilafant i membres de la plataforma. Per aquesta raó i en breu, quan acompanyi una força ciutadana, ens proposem fer talls de trànsit”, ha explicat Meritxell Niño, tot afegint: “Estem parlant d’un pressupost molt petit en comparació amb tot el que s’ha fet a les rodalies del TAV. No entenem donat el risc d’aquest punt, que no es doni l’ordre d’execució”.