La plantilla del Consell Comarcal denuncia l'incompliment dels acords presos fa tres anys en la mesa de negociació col·lectiva

2019-05-17 18:30

La plantilla del Consell Comarcal emprendrà en els propers dies una sèrie de mobilitzacions públiques per demanar el compliment dels acords presos en els espais de negociació col·lectiva. La primera acció prevista és assistir al Ple de la corporació, previst per al proper dimarts 21 de maig a les 17h, per expressar el malestar dels professionals l'incompliment de l'acord i la deixadesa amb la que es tracten les qüestions laborals al Consell Comarcal de l’Alt Empordà, que afecten de retruc a tots els serveis i la ciutadania de la comarca.

A través d'un comunicat denuncien que "la direcció política i la gerència del Consell Comarcal incompleixen els acords amb els treballadors i treballadores assolits en Mesa de Negociació després de 3 anys de negociació col·lectiva. Més del 90% de la plantilla professional del Consell Comarcal de l’Alt Empordà reclama que s’aprovi la Relació de Llocs de Treball i que es posi en marxa una Valoració de Llocs de Treball per equipar les condicions laborals i salarials amb els altres administracions locals de la comarca. Un total de 91 treballadors i treballadores van signar un manifest presentat a la presidenta de la Institució el 12 de març  passat, que recollia una reivindicació que els representants sindicals estan negociant des del desembre del 2016".

 També critiquen que "la direcció política -integrada per PDeCAT i PSC- i la gerència del Consell Comarcal no han complert l’acord signat en la Mesa de Negociació de 13 de febrer de 2018. Aquest acord preveia la realització d’una Relació de llocs de treball i posteriorment, conclòs aquest procés, la realització d’una Valoració de llocs de treball". 

Davant la situació de bloqueig en la que es troba aquest procés, l’Assemblea de treballadors i treballadores del Consell Comarcal de l’Alt Empordà celebrada aquest dijous 16 de maig, ha acordat emprendre accions concretes per donar a conèixer a la ciutadania quina és la situació laboral al Consell Comarcal, la posició de bloqueig dels representants polítics i la manca d’interès per abordar adequadament aquest procés de millora de les condicions laborals d’una plantilla que és essencial per garantir els serveis bàsics de la ciutadania.