La Passió de Sant Climent Sescebes protagonista d'un audiovisual realitzat per la comunitat catòlica belga de Visé

2014-02-12 17:30

Representants de l’Associació la Passió de Sant Climent i l’Ajuntament de la població van viatjar el tercer cap de setmana de gener fins a la població belga de Visé, a la Basse-Meuse, una comarca de la província de Liège, situada entre Liège i Maastricht, molt propera a la frontera amb Holanda.

La delegació santclimentenca, encapçalada per l’Alcalde Josep Guiolà, i el president de l’Associació, Carles Camps, anava convidada per l’equip catequístic de la ciutat belga, per tal d’assistir a la presentació de l’audiovisual realitzat amb imatges de la Passió de Sant Climent, la qual va tenir lloc el dia 17 de gener a la col·legiata de Saint Hadelin, de Visé, (un monument que es remunta al segle XIII) i que aquest dia es va omplir amb més de 400 persones.

E l DVD es va concebre després d’un viatge que el seu realitzador Jean-Marie Pleyers, va fer l’any 2011 a l’Empordà per Setmana Santa, en el decurs del qual van tenir la oportunitat d’assistir a una repre-sentació de la Passió a l’Horta d’en Cusí de Sant Cli-ment. 

L’espectacle li va suggerir primer a ell, i posterior-ment a tot l’equip, la realització d’aquest treball, en una comunitat de forta convicció catòlica, per donar suport a les seves finalitats catequístiques, tant per a joves com per adults. El treball es pot veure, parcialment a www.lapassiondejesus.be

E l resultat, després de molta creativitat i paciència, és un audiovisual de 40 minuts sobre la passió de Crist, que es sustenta amb més de 200 fotografies totes elles de l’espectacle santclimentenc, i aportades des de l’Associació, majoritariament originals de Jordi Casals “Meli”. 

Unes veus en off ressegueixen els textos evangèlics, les quals han estat enregistrades per actors i locutors de l’emissora local RCF-Liège. Imatges i paraules, te-nen el suport d’una música original escrita per Vincent Bernier en funció dels personatges, els llocs i les lectures, amb la voluntat, segons afirmen els propis autors, de que convidin a la meditació.

Un cop vist el resultat del DVD l’Associació La Passió de Sant Climent ha valorat molt positivament la col·laboració encetada entre les dues comunitats. I no només l’entitat sinó també bona part del municipi altempordanés. En aquest sentit l’alcalde Josep Guiolà assenyalava que és innegable que, més enllà de l’objectiu primer del DVD, la difusió del treball en aquesta zona de Bélgica, amb un important potencial turístic, pot ajudar a donar a conèixer la potencialitat de Sant Climent i l’Empordà com a destí turístic, almenys en aquesta època concreta de l’any lligada amb la Setmana Santa. 

Però no només això “a nivell interior, el fet de que un espectacle que ja porta 37 anys de tradició, sigui valorat com ho ha estat lluny de la nostra frontera, i en un país relativament laic com és Bélgica, també ens pot servir com a reclam per a que molta gent de les comarques de Girona, i de tot Catalunya, que encara no ens coneix, posi atenció en la nostra oferta”.

Aquest any, les representacions de la Passió de Sant Climent continuaran fent-se en horari de tarda, concretament a les 6 els dies 13, 18 i 20 d'abril.