La Passió de Sant Climent Sescebes ha comptat amb 850 espectadors

2014-04-21 16:30

Malgrat que la climatologia va deslluir la darrera de les representacions de la Passió de Sant Climent Sescebes, celebrada ahir diumenge, l'entitat que l’organitza es mostra satisfeta dels resultats artístics i de públic que s’han obtingut en aquesta edició en la qual arriba als seus 38 anys d’història.

Prop de 850 persones han assistit aquest any a les tres representacions, que es fan a l’escenari natural de l’Horta d’en Cusí, el qual ha continuat sorprenent els espectadors; el seu entramat de pedra, unit ara, des de que es representa a les 6 de la tarda, a la llum natural que esdevé un element dramàtic més, donen un toc realista que no es troba a cap més escenari, raó per la qual la fan un espectacle únic a Catalunya. 

Entre els assistents, representants de les institucions que donen suport a l’entitat i a la seva manifestació artística: el Director General de Cultura Popular, Lluís Puig, el Director dels Serveis Territorials de Cultura, a Girona Antoni Baulida, i el Conseller de Cultura del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Joan Heras.

Pel que fa al muntatge en sí, La Passió de Sant Climent es felicita pel nivell artístic aconseguit, similar al d’altres anys, encara que destaca la incorporació de nous actors. En aquest sentit cal destacar que el diumenge dia 20 debutaren dos joves en dos dels papers més principals, Jesús i l’Apòstol Judes, que amb la seva exitosa actuació vingueren a assegurar el futur de La Passió, com ho fa també la gran quantitats de infants i joves que ja nodreixen les escenes del poble, com ara per exemple la de Jesús i els infants.

En el darrer diumenge, aquesta important manifestació de la cultura popular empordanesa va acollir un dels actes del denominat Festival del Vi, Vívid, el qual ha possibilitat la promoció conjunta de La Passió amb diferents restaurants i establiments de l’entorn, per tal de fer una oferta a empordanesos i forasters d’una jornada festiva amb atractiu patrimonial, gastronòmico-vinícola, i teatral. Així acabada la representació es va poder fer una degustació dels vins dels cellers locals: Martí Fabra, Terra Remota i Can Torres.