La Passió de Sant Climent fa representacions en horari de tarda els dies 24, 29 i 31

2013-03-24 12:00

La Passió de Sant Climent Sescebes s'estrena aquest dissabte 24 de març. En la present edició es mantindrà el format iniciat l’any passat i continuarà representant-se la tarda de tres dies festius. La darrera setmana de març, els diumenges de Rams (dia 24) i Pasqua (dia 31) i el divendres Sant (dia 29) han estat les festes assenyalades per a la posada en escena d’aquest espectacle que arriba als seus 37 anys d’història. Pel que fa als horaris, els dos primers dies (24 i 29), començarà a les 6 de la tarda, però el dia 31 (l’endemà del canvi oficial d’hora) ho farà a les 7 de la tarda. 

Des del seu inici La Passió santclimentenca es representava la nit, els darrers anys en cinc sessions que anaven des del dimecres sant fins al diumenge de Pasqua. Però l’any 2011, el robatori de tot el cablejat elèctric perpetrat pocs dies abans de l’inici de les funcions va fer suspendre l’obra de la qual únicament es va fer una actuació, el diumenge a la tarda. 

Aquest fet va suposar un repte molt important ja que es va haver d’adaptar a més a córrer l’espectacle nocturn, amb un espectacular muntatge d’il·luminació que li donava caràcter, en un altre fet a la llum del dia. També va suposar un cop molt fort per a la feble economia de l’entitat organitzadora ja que la reposició del robat i els desperfectes ocasionats es va xifrar en uns 7.000 €. 

Davant aquestes circumstàncies La Passió de Sant Climent va optar per seguir,  però adaptant-se a les noves condicions d’horari, que es van repetir l’any 2012. 

La bona resposta de públic obtinguda l’any passat, i nous robatoris ocorreguts els darrers mesos que han obligat a replantejar les infraestructures mínimes de la representació, han fet que aquest any la Passió santclimentenca es torni a representar en sessió de tarda.