La Passió de Sant Climent els dies 13, 18 i 20

2014-04-12 11:00

Aquest diumenge 13 d’abril tindrà lloc la primera de les representacions de "La Passió" de Sant Climent, que es faran a l’escenari natural de l’Horta d’en Cusí. El divendres 18 i el diumenge 20, també es faran representacions, totes a les 6 de la tarda.

Tradicionalment La Passió santclimentenca, que arriba als seus 38 anys d’història,  es representava a la nit, però a partir del robatori de tot el cablejat elèctric pocs dies abans de les funcions de 2011, es va optar per passar les sessions a la tarda i aprofitar la llum solar.

Amb el mateix guió i posada en escena, però adaptant-se a les noves condicions d’horari, pren ara una nova dimensió i a la vegada es beneficia d'una llum natural que de forma canviant esdevé un element molt important dins la narració del drama sacre. Cal recordar que la Passió de Sant Climent és representa a l’aire lliure i per tant, ara, Jesús predica a ple sol, entra a Jerusalem quan cau la tarda, i es crucificat just en caure les tenebres.
Cal afegir també que amb el nou horari, les representacions es beneficien d’una climatologia més benigne que no pas quan començava a les 10 de la nit.

Per a portar a escena aquest magne espectacle un equip de més de 100 persones prepara des de principis d’any cada un dels episodis que recorden la Passió i Mort de Jesucrist. El text dramàtic, sense defugir les paraules dels evangelis, vol reproduir els fets que segons la tradició judeo-cristiana van ocórrer a Palestina fa 1981 anys, tot interpretant la situació sociopolítica i donant una visió més humana i propera als ulls de l’espectador actual.