La nova llar d'infants de l'Armentera, a punt per entrar en funcionament

2010-11-19 18:00

Les obres de la nova llar d’infants de l’Armentera ja estan pràcticament acabades. De fet, només falta instal·lar el mobiliari perquè pugui entrar en funcionament, previsiblement a principis del 2011. Ocupa un espai de més de 800 metres quadrats format per tres aules (una per a nadons, una per a edats de 1 a 2 anys i una altra de 2 a 3 anys), una sala polivalent i un pati. Disposarà també d’altres espais com la cuina, el despatx de professors i professores i el magatzem. Actualment, la llar d’infants de l’Armentera està situada al CEIP els Fluvianets i hi ha 11 nens i nenes.

Tindrà capacitat per 41 alumnes i ampliarà de forma ostensible el seu espai: disposarà de 310 m2 construïts i 491 m2 de pati. El delegat del Govern, Jordi Martinoy, i l’alcalde de l’Armentera, Josep Oliveras, han realitzat avui una visita d’obres a la llar d’infants, que té un cost de 586.092 euros, dels quals 747.976 els aporta la Generalitat a través del departament de Governació i Administracions Públiques (269.976 euros) i Educació (205.000 euros). El delegat ha destacat “la voluntat del Govern de dotar els municipis petits de serveis bàsics per al desenvolupament de la població com aquesta llar d’infants, tenint present que la majoria de municipis de les comarques gironines tenen menys de 1.000 habitants com l’Armentera”. La resta de pressupost els aporta la Diputació de Girona (81.811 euros) i l’Ajuntament de l’Armentera (29.304 euros). Un cop enllestida l’obra, l’ajuntament procedirà al moblament de l’espai, fet aquest últim que es produirà a principis de 2011, que és quan entrarà en funcionament la nova llar d’infants.

El delegat del Govern s’ha desplaçat, més tard, el municipi de Fortià i s’ha reunit amb el seu alcalde, Joan Via. Allà han visitat la Casa de la reina Sibil·la, adquirida per l’Ajuntament i en la qual ja s’hi ha començat obres d’adequació.