La nova comissaria dels Mossos de la Jonquera tindrà una superfície construïda de 1.500 m2

2019-02-22 17:00

El conseller d’Interior, Miquel Buch, acompanyat de l’alcaldessa Sònia Martínez, ha presentat aquest matí el projecte de la nova comissaria de districte de la Jonquera. Es preveu que tindrà una superfície construïda de 1.500 m2 i té un pressupost d’uns 3.000.000 d’euros.

El conseller Buch ha destacat la importància de la construcció d’aquesta comissaria perquè, segons ha manifestat, “està ubicada en una zona estratègica i en un punt transfronterer”.

El dia 1 de febrer de 2019, el portal de contractacions de la Generalitat de Catalunya va publicar el concurs d’assistència tècnica per a la redacció del projecte de la comissaria. El termini de presentació d’ofertes és fins el 27 de febrer. Es preveu la seva adjudicació i l’inici dels treballs de redacció a mitjans d’abril o primers de maig, per tal que les obres puguin iniciar-se el 2020 i cloguin el 2021.

La previsió és que la nova comissaria, que estarà situada al costat del parc de Bombers, disposi d’una direcció amb serveis de planificació i administració, una unitat de Seguretat Ciutadana, una Oficina d’Atenció Ciutadana amb Servei d’Atenció a la Víctima i de protecció de menors, una àrea de recepció i atenció general al públic, una àrea de persones detingudes amb 6 garjoles i una  àrea dels serveis dels Mossos (vestidors, menjador, brífing, etc.).

Tal i com ha recordat Buch, la creació d’aquesta comissaria sorgeix a partir del conveni signat pel “conseller legítim Joaquim Forn i l’alcaldessa de la Jonquera el 27 d’octubre de 2017”.