La música protagonista de les Jornades Europees del Patrimoni

2013-09-30 12:00

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha participat, un any més, en les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya celebrades del 27 al 29 de setembre i que ha coordinat el departament de Cultura de la Generalitat. L'objectiu de les jornades és apropar al ciutadà el patrimoni cultural del país. Totes les activitats realitzades eren gratuïtes i han anat des de rutes urbanes fins a exposicions, concerts, visites guiades i, lògicament, jornades de portes obertes a molts monuments.

En el marc d’aquestes jornades, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà va organitzar aquest any l’activitat “Paisatges amb música”. Així, el dissabte dia 28, a partir de les 17 h, es va fer una visita guiada a un conreu de pomeres de l’Armentera i posteriorment, a les 19 h, la Jove Orquestra Versàtile va oferir una concert a l’església parroquial. L’endemà, a Capmany, i també a les 17 h, es va fer una visita guiada a un conreu de vinya. A les 19 h, a l’església parroquial, concert amb la Jove Orquestra de Figueres.

Unes 200 persones van participar, en total, en les dues activitats que, malgrat les inclemències del temps, es van poder realitzar sense problemes. Tant al camp de pomeres de l'Armentera com a la vinya de Capmany, els assistents van rebre les oportunes explicacions per part dels seus propietaris, detallant des de les feines de conreu fins a l'exportació i acabant la visita amb una degustació dels dos productes.