La Mostra Muntanya i Aventura celebrarà els 50 anys del Centre Excursionista Empordanès

2015-11-11 10:30

Aquest dijous 12 tornen les xerrades, projeccions i exposicions dedicades al món de la muntanya i l'aventura a Figueres. L'edició d'enguany coincideix amb el 50è aniversari de la fundació del Centre Excursionista Empordanès, entitat que organitza la mostra.

En la programació hi destaca la presència de l'alpinista suïs Ueli Steck que està considerat com un dels millors del món en actiu. Ell serà un dels convidats de la catorzena Mostra Muntanya i Aventura que es farà a La Cate. En total es podran veure quatre documentals, una pel·lícula, una exposició, hi assistiran tres convidats i es presentarà un llibre sobre els 50 anys del Centre Excursionista Empordanès.

A més d'Ueli Steck (divendres, 27 de novembre), guanyador de dos Piolets d'Or, i un dels alpinistes en millor condició física -les seves ascensions en velocitat és el que li ha donat més notorietat-, també destaca la presència de l'escalador català Edu Marin (divendres, 13 de novembre), que ha guanyat campionats del món i d'Europa, i el veterà Jordi Pons, que presentarà un documental sobre la seva trajectòria i la de l'alpinisme català. Ell serà el convidat a la sessió que es dedicarà al Centre Excursionista Empordanès i a la presentació del llibre (divendres, 20 de novembre). També l'exposició d'aquest any al vestíbul de La Cate serà sobre aquest aniversari.