La Mostra Muntanya i Aventura celebra la dissetena edició del 14 al 24 de novembre

2018-11-12 11:00

La dissetena edició de la Mostra Muntanya i Aventura de Figueres donarà veu als alpinistes i esportistes de casa nostra que compten amb un gran reconeixement internacional, la Silvia Vidal, Mireia Miró i l’Oriol Baró que alguns d’ells malgrat estan allunyats dels grans focus compten amb el reconeixement internacional. Les ascensions de l’Oriol Baró i la Sílvia Vidal han estat seleccionades al prestigiós premi internacional,  Piolet d’Or. Aquest premi recull les millors activitats anuals tot posant l’atenció en l’estil de l’ascensió,  l’exploració, en nivell d’autosuficiència, la dificultat tècnica, el respecte al medi ambient entre altres. La Mireia Miró ha estat guanyadora del campionat del món d’esquí de muntanya i ha guanyat diverses Grandes Courses com la Pierra Menta, Adamello Skirace, Tour du Rutor,...i més recentment s’ha consolidat com a experta en salt base. En aquesta ocasió es podrà d’aprofundir i conèixer de primera mà les seves experiències i la ètica que hi ha darrera les seves propostes. 

La Mostra també oferirà la projecció dels finalistes del 1er concurs de Curtmetratges Autopodium Volkswagen. La Mostra – Figueres 2018, que optaran al premi del públic i el premi del jurat. Els curtmetratges finalistes han estat: Kinabalu la muntanya vivent Balkan Mountains

En la 17ena edició es farà un recorregut per diferents racons del planeta de la mà dels diversos convidats i projeccions, així hi haurà imatges de la Patagonia, Himalaia, Pamir, Papua, Alaska per a reviure-ho escalant, amb bicicleta, amb esquis, amb caiac, amb salt base i a peu.