La 'Monturiola' vestirà de lila i amb mascareta des d'aquest dimarts

2020-04-27 18:00

Una de les imatges de les Fires i Festes de la Santa Creu és la del monument a Monturiol, anomenada popularment “La Monturiola”, de la Rambla vestida amb la camisa castellera de color lila i el mocador al cap. La Colla Castellera de Figueres vesteix un dels símbols de la ciutat des de fa més de 20 anys. Una tradició que ja és part de la història de ciutat i una de les fotos iconiques dels figuerencs per festa major.

Com totes les entitats de la ciutat a conseqüència de l’estat d’alarma i el Covid-19 els Merlots de Figueres han anul.lat tota l’activitat i també tots els actes de la Festa Major com la tradicional Diada Castellera del 3 a de maig. Enguany no actuaran però presentaran el vídeo “Som Santa Creu” on participen castellers de totes les edats.

Tot i així es neguen a que la pandemia s’ho emporti tot per davant i menys per Festa Major. Per això, confirmen que aquest dimarts 28 d’abril a les 12:00 del matí la Monturiola tornarà a vestir de lila i enguany amb mascareta, una proposta que es va fer dissabte en el transcurs del pregó del Xupinassu del Cafetó.

Els Merlots porten dies treballant amb l'Ajuntament per aconseguir aquesta fita complint l’estat l’alarma, fer-ho amb seguretat i que estigui a punt per abans del Pregó oficial de Festa Major d’aquest 30 d’abril. Gràcies a la Brigada Municipal això serà possible. Cada any els mateixos castellers i amb l’acompanyament musical dels grallers i timbalers liles pugen i vesteixen el monument. Enguany han cedit aquest privilegi a la brigada municipal, que amb les instruccions de l’entitat i la roba original, faran els honors complint amb la normativa excepcional actual de seguretat. A més membres de l’humor figuerenc i de la vida teatral de la ciutat han teixit expressament per la Colla Castellera, una mascareta a mida a la Monturiola.

El President de la Colla Castellera, David Pujol, vol constatar “és el nostre gra de sorra a la ciutat i esperem aixecar un petit somriure els figuerencs quan vegin a la Rambla la nostra Monturiola vestida i preparada per a lluitar contra el Covid-19. Volem que sigui un símbol i reconeixement a la ciutat i a la seva gent. El missatge és clar: Persistim, resistim i ens sortirem. No la pensem desvestir fins que s’acabi l’estat d'alarma i ho farem acompanyats de tota la ciutat". 

David Pujol ha volgut agrair "la predisposició del consistori i els seus tècnics per ajudar-nos a fer-ho possible. També donem les gràcies el món cultural de la ciutat per fer realitat la mascareta de dimensions més grans que les normals. D’aquí uns anys algú mirarà endarrera i dirà que el coronavirus no va poder amb la Monturiola".