La mediació del conflicte dels Serveis Públics de jardineria, sanejament urbà i enllumenat de Figueres no evita la vaga que comença aquesta nit

2021-08-24 08:00

Ahir va tenir lloc  una nova mediació en el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya en relació al conflicte dels Serveis Públics de jardineria, sanejament urbà i enllumenat de la ciutat de Figueres.

En la mediació la part empresarial a petició de la part social va concretar la proposta de pròrroga del conveni de FISERSA ECOSERVEIS fins el 2 d’octubre del 2022, amb un altre possible pròrroga d’un any si es mantingués aquesta empresa en l’execució dels actuals serveis.

L’empresa Figueres Serveis SA  mantindria per les plantilles subrogades de FISERSA ECOSERVEIS, el conveni d’aquesta empresa.

A la plataforma de 33 punts de conveni presentada per la part social, l’empresa va proposar tres punts de possible acceptació, amb modificacions.

El comitè de vaga valora totalment insuficient la resposta de l’empresa, donat que no arriba a les mínimes aspiracions de mantenir les condicions de treball de les plantilles, a mig termini, ni assegura que no se produeixi una situació de doble escala salarial, més enllà del 2022.

També valora de forma molt negativa la no implicació de l’Ajuntament de Figueres en la resolució del conflicte,  "com si no li importés aquests serveis públics o els possibles perjudicis que pot produir a la ciutadania", han dit en un comunicat.

Les parts s’han tornat a convocar avui dimarts a les 12h del migdia per continuar la mediació, tenint en compte que la vaga comença avui mateix a les 21h.