La Marxa cap a la Independència reclamarà esborrar la frontera a la Jonquera

2012-08-13 17:00

El proper diumenge 19 d'agost  l’ANC de l’Alt Empordà i l’ANC de la Catalunya Nord  han convocat un acte transfonterer al municipi de la Jonquera que, emmarcat en el context dels diferents actes de la Marxa cap a la Independència que estan organitzant les assemblees territorials de l’ANC, reunirà  sota el lema “Esborrem la Frontera” catalans d’ambdós vessants del Pirineu per fer palesa i reivindicar la unitat del territori en tots els àmbits.   

A la Jonquera, hi confluiran també varies caravanes de vehicles provinents del nord i del sud . Des del nord una sortirà de Puigcerdà fent ruta per Prada de Conflent, una altra des de Salses, a la Porta dels Països Catalans, i una de Ceret. Des del sud, a Figueres es concentraran per anar cap a la Jonquera totes les caravanes provinents del sud: la Selva, el Pla de l’Estany, la Garrotxa, i el Baix Empordà. Una caravana de motoristes, organitzada per Motards per la Independència i que s’afegirà al vehicles, també farà el recorregut des de Puigcerdà fins a La Jonquera, amb recorregut per Prada de Conflent i Perpinyà i amb el punt de concentració a la Guingueta d’Ixl. 

A partir de les 13 hores l’organització habilitarà una àrea de pícnic per als assistents que vulguin dinar allà, així com servei de bar i una àrea d’aparcament amb capacitat per a 2.000 vehicles.  Des de les 16 hores l’Associació Cor de Carxofa farà una sessió de cançó improvisada. L’acte s’iniciarà amb una marxa per la Jonquera a les 17 hores, amb una cercavila i tambors i culminarà en un acte central que començarà a les 6 de la tarda amb diversos parlaments i actuacions musicals. 

A l’acte hi intervindran Carme Forcadell (presidenta de l’ANC), Hervé Pi (president de Catalunya Nord per la Independència), i Sebastià Pèlachs (coordinador d’Alt Empordà per la Independència). Entre els representants de la cultura destaca la presència dels escriptors Joan Lluís Lluís, Maria Mercè Roca i Joan-Daniel Bezsonoff, la periodista Laura Bertran, el periodista i escriptor Aleix Renyé,  el poeta, també escriptor i periodista, Josep Miquel Servià, els historiadors  Blanca Serra i Jordi Bilbeny, i el professor universitari i pedagog Alà Baylac-Ferrer, i representats de la societat civil com Dani Abad  i Lluís Benejam, darrer president de l'IAEDEN-Salvem l’Empordà. 

L’actriu Montserrat Carulla i l’actor Toni Albà també seran presents a l’escenari juntament amb els músics Francesc Ribera (Titot) dels Brams, Pep Sala de Sau, Santi Arisa, el cantautor Josep Tero, el màxim exponent de la rumba catalana d’arrel Peret Reyes,el periodista i músic Carles Sarrat,  el cantant Santi Vendrell i els músics Pere Figueres i Raph Dumas. Els guanys de l’acte es destinaran íntegrament a la campanya Foc al Cor per pal·liar els efectes del recent incendi de l’Alt Empordà.