La marca figuerenca de moda Rita Row opta al premi 080 al millor dissenyador emergent

2016-07-01 09:00

Rita Row ha presentat aquesta setmana la nova col·lecció “FRIZZ”, primavera estiu 2017, a la setmana de la moda de Barcelona 080 Barcelona Fashion. 

La nova proposta de la marca figuerenca barreja l’estètica pop art i el corrent social del materialisme absolut. Frizz és el resultat d’un estil de vida, la manifestació plàstica d’una cultura caracteritzada per l’abús de la tecnologia, la democràcia, la moda i el consum, on els objectes són produïts més massivament que mai.  Rita Row ha mostrat peces fetes de teixits naturals, apostant també pel tricot, i  creant la contraposició en passarel·la amb el plàstic. Una col·lecció d’estètica pop relaxada, on predominen els colors com el blanc, el blau, el groc llimona i pastel, i el vermell en petites dosis.

En només tres anys RITA ROW ha aconseguit tenir 20 punts de venda per tota Espanya, cinc a Europa: Bèlgica, Grècia, Itàlia, Berlín, França i dos al Japó, a Osaka i Tòquio. Un volum important de venda online en el mercat japonès i entrar en portals com Amazon. També han participat en diverses edicions de WHO'S NEXT Paris, Mercedes Benz Fashion Week Madrid i en anteriors edicions de 080 Barcelona Fashion. Rita Row  ha realitzat  editorials i entrevistes a revistes com Vogue, Vein, Telva, Maire Claire, Time Out, entre altres mitjans. La marca busca sempre una forma diferent de fer moda, més responsable i respectuosa amb les persones i el medi ambient. Prioritzen la producció local i tècniques artesanals, produint en tallers locals de Mataró i Olot.

La marca figuerenca opta al premi 080 al millor dissenyador emergent, juntament amb 8 marques més. L’objecte del premi —que aquesta edició serà de 15.000 euros—, és donar suport a nivell empresarial i logístic als dissenyadors emergents, per fomentar la creació d’empresa, implementar les bones pràctiques i assegurar l’èxit i el creixement d’aquestes marques emergents. El guanyador del premi presentarà la seva propera col·lecció en la següent edició del 080 Barcelona Fashion. Així mateix, una mostra de la col·lecció guanyadora formarà part del fons del Museu Tèxtil i de la Indumentària de Catalunya. La dotació del premi es destinarà a potenciar l’estratègia empresarial, ja sigui en la consolidació de creació de l’empresa com en el desenvolupament o en la comercialització, promoció i difusió de la col·lecció guanyadora o de les dues següents. El nom de la marca guanyadora es coneixerà aquest divendres.