La Marató d'Empúries que es farà el 28 d'abril espera unes 2.000 persones

2013-04-18 08:00

La Marató d’Empúries, que arriba a l’onzena edició, manté el component solidari que es va introduir l’any passat i en aquesta ocasió destinarà un euro de cada inscripció al Servei Local de Distribució d’Aliments, un servei creat per l’Ajuntament de l’Escala i Caritas amb l’objectiu de garantir l’alimentació a famílies en situació d’extrema precarietat econòmica. 

El ritme d’inscripcions és similar, a aquestes alçades, a l’any passat, en què es van batre tots els rècords i es va arribar a 1.847 participants entre les tres proves que s’organitzen a l’Escala: Marató, mitja marató i cursa de 10 quilòmetres.

La Marató d’Empúries està programada pel dia 28 d’abril i, com ja és tradicional, tant la sortida com l’arribada es fa al Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries. De fet, abans de prendre la sortida oficial, tots els corredors passen pel mig de l’antiga ciutat grega d’Empúries. 

Es manté el mateix recorregut que es va dissenyar l’any passat, el qual es va canviar per fer-lo més urbà i més atractiu de cara al corredor, aprofitant al màxim la façana litoral de l’Escala, des de la costa d’Empúries fins al port. Com en les anteriors edicions, hi haurà diversos punts en què s’amenitzarà el pas dels corredors amb un grup d’animació. 

Una altra novetat d’aquesta edició és la creació d’una Fira del Corredor, coincidint amb la recollida de dorsals i dels obsequis que dóna l’organització als participants, el dia abans de la cursa. Aquesta, es farà al pavelló municipal d’esports i comptarà amb cinc botigues que oferiran els seus productes i roba esportiva. Serà dissabte, 27 d’abril, de 10 a 13h i de 16h a 20h.