La majoria de les deixalleries de la comarca ja estan informatitzades

2011-02-06 18:00

Les deixalleries de Navata, Agullana, Biure, Cabanelles, Cistella, Lladó, Fortià, Pau, Sant Miquel del Fluvià i Vilabertran ja tenen instal·lat el sistema informàtic. Tots els veïns d'aquests municipis disposen d'una tarja per accedir a la instal·lació del seu municipi o bé a la Deixalleria Comarcal de Pedret i Marzà. La resta d'instal·lacions estan a l'espera de la signatura de la sol·licitud d'informatització per a implantar aquest sistema al municipi.

 

Aquest procés va començar el passat mes de setembre quan es va entregar una tarja a cada ciutadà de Navata amb la qual pot accedir a la deixalleria. D'aquesta manera es porta un registre de les entrades de residus a la instal·lació i es permet el seu accés a la comoditat de cada usuari. Aquest sistema s'anirà estenen a les instal·lacions de recollida de residus que formin part de la Xarxa de Deixalleries del Consell Comarcal de l'Alt Empordà.

La gestió informàtica de la Xarxa comarcal de mini-deixalleries permet una interconnexió ràpida en el control de dades i la recepció de documentació administrativa però també ha servit per activar, entre altres serveis, el mercat de segona mà gratuït. Aquesta iniciativa ha consistit en crear un espai a la deixalleria on s’exposen els objectes que els ciutadans han portat a la deixalleria però que estan en prou bon estat com per a ser reutilitzats. L’exposició té una data de caducitat després de la qual l’objecte es llençarà.

Es disposa d’una pàgina web https://www.residus-altemporda.org/mercat-deixalleria  on s’exposen tots els articles del mercat de segona mà, ja sigui el mercat de les deixalleries com també els objectes que s’ofereixin des del mercat dels particulars, per tal de poder veure des de qualsevol ordinador els articles.

Per tal de fomentar la utilització d’aquestes instal·lacions el Consell Comarcal Alt Empordà publica en una pàgina web les dades de cadascuna de les deixalleries municipals i mini-deixalleries de la xarxa comarcal. Hi consten, de moment, la ubicació, horaris d’obertura, usuaris i residus permesos així com les taxes en el cas que n’hi hagi.