La Junta Rectora del Parc Natural de Cap de Creus aprova subscriure's al manifest de l'Associació Stop macro parc eòlic marí

2022-04-22 13:30

A petició de l’Associació Stop macro parc eòlic marí, la Junta Rectora del Parc Natural de Cap de Creus  ha aprovat subscriure’s al manifest de l’entitat on es denuncia els impactes mediambientals que provocarà el macro projecte  i les seves infraestructures associades en un entorn o hi ha 8 zones de protecció i conservació del medi natural; en les activitats econòmiques de la zona i en el paisatge de la Costa Brava  i on es demana que s’aturi el macro parc. Així mateix en el document es reclamana un nou model de transició energètica descentralitzat i distribuit, un model realment sostenible i més just, que posi en el centre a les persones i a les empreses del territori i no als oligopolis.

L’Associació Stop macro parc eòlic marí es va adreçar a la Junta Rectora del Parc Natural de Cap de Creus demanant el seu suport al manifest després que la Junta Rectora del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter també aprovés per unanimitat fer el mateix. També s’ha enviat la mateixa petició al Parc dels Aiguamolls de l’Empordà però en aquest cas encara no s’ha obtingut resposta.

“Creiem que l’objectiu de les Juntes Rectores dels parcs naturals és vetllar per la conservació i protecció del seu territori i els voltants, i no aprovar donar suport al Manifest de l’Associació seria anar en contra d’aquets objectius”, es manifesta des de l’Associació.