La jornada intensiva a secundària provoca canvis en el transport i menjador escolar

2012-09-07 13:00

La principal novetat a l’inici de curs escolar el proper dia 12, en relació a les prestacions que realitza el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, està relacionada amb el fet que tots els centres de secundària de l’Alt Empordà realitzen jornada intensiva i això provocarà un conjunt de canvis en els horaris del transport escolar en relació al curs passat. 

En concret, el servei de transport escolar portarà diàriament, aquest curs, gairebé 2.400 alumnes de tota la comarca, corresponents als nivells d’educació infantil, primària i secundària dels diferents centres. Es tracta d’una xifra similar a la de l’inici del curs anterior. Aquest curs hi ha en servei una flota de 70 vehicles que pertanyen a una desena d’empreses de transport. 

Per atendre el servei, el Consell té contractats 70 acompanyants que viatgen amb els alumnes en cada autocar i tenen cura de recollir-los a les parades i deixar-los a l’escola o a l’institut on estan matriculats. Tot l’operatiu ja està a punt perquè entri en servei el proper 12 de setembre. Aquest dijous, precisament, es va celebrar la jornada de cloenda del curs de formació dels acompanyants que va presidir el director territorial d’Ensenyament, Albert Bayot, el president del Consell Comarcal, Xavier Sanllehí, i la vicepresidenta i consellera comarcal d’Ensenyament, Montserrat Mindán. 

Pel que fa al servei de menjador obligatori, aquest curs no hi haurà alumnes de secundària perquè acaben la jornada lectiva a les 14.45 i el servei de transport escolar els porta tot seguit a casa. Un total de 1.700 alumnes es beneficiaran de beques de menjador que es concedeixen per raons socials o de distància al centre docent al qual estan adscrits, malgrat ser alumnes escolaritzats en el seu propi municipi de residència. 

Pel que fa als menjadors, el Consell Comarcal ha assumit per al curs 2012-13 la gestió de 31, el que representa el 50% dels menjadors escolars de l’Alt Empordà.