La Jornada Científica de la Fundació Salut Empordà arriba a la dotzena edició amb un total de 25 presentacions

2024-04-09 14:00

El dijous 25 d’abril, la Sala d'Actes de l'Hospital de Figueres acollirà la 12a edició de la Jornada Científica de la Fundació Salut Empordà (FSE), un esdeveniment de caràcter intern organitzat amb l’especial implicació de l’Institut de Recerca Glòria Compte. L’acte servirà per difondre la producció científica dels professionals de la Fundació de l’any 2023. En aquesta ocasió, hi haurà 25 comunicacions seleccionades de diferents serveis i amb representació tant de l’Hospital de Figueres, l'Hospital d'Atenció Intermèdia Bernat Jaume i l’ABS l’Escala, repartides en tres taules per a comunicacions i pòsters a congressos, presentacions de residents i publicacions. Cada taula tindrà un premi al millor treball.

L’objectiu d’aquest esdeveniment és oferir a les persones treballadores de la FSE l’oportunitat de compartir informació sobre allò que estan fent en el seu camp i donar a conèixer les inquietuds relacionades amb el progrés del coneixement en el sector sanitari i la seva aplicació pràctica. El jurat estarà format per una desena de persones, entre les quals hi ha membres de la Comissió de Recerca i professionals de la Fundació.

La conferència magistral anirà a càrrec del doctor Rafael Marcos-Gragera, llicenciat en Medicina i Cirurgia i especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública i coordinador del Registre de Càncer de Girona. En el programa, s’inclou també la presentació dels resultats preliminars de l’estudi guanyador de la II Beca de Recerca de la FSE, «Detecció i atenció precoç de trastorns mentals a la consulta de Pediatria», de la pediatra de la Fundació Núria Roig, i també es donarà a conèixer la persona o equip guanyador de la III Beca de Recerca. En l’acte, també intervindran el vicepresident del Patronat de la FSE, Agustí Badosa, i el gerent de la Regió Sanitària Girona, el doctor Jaume Heredia.

La jornada està patrocinada en la seva totalitat tant per col·legis professionals com per entitats i empreses col·laboradores de la FSE.