La JOCG tanca la seva estada a Figueres amb un concert aquest divendres 19 al Jardí

2013-07-19 18:30

La Jove Orquestra de les Comarques Gironines (JOCG) tanca avui divendres amb un concert la seva estada d’estiu que, per primera vegada, ha celebrat a Figueres. El centenar de joves músics de la formació, d’entre 16 i 20 anys, s’han concentrat al Teatre Municipal el Jardí on avui oferiran el concert final, sota la direcció de Jaime Martín.

Durant aquesta setmana, els components de la JOCG – el projecte pedagògic de l’Orquestra de Cadaqués – han rebut les classes de la mà de diversos professors i del prestigiós director, amb qui han preparat el concert final d’avui.

A més d’aquesta audició, l’estada d’estiu de la JOCG a Figueres s’ha complementat cada dia amb un recital musical a càrrec dels integrants de la JOCG i també de la Joven Orquesta de la Comunidad de Madrid (Jorcam), sota la direcció de Sergio Alapont, i de la Jove Orquestra de Figueres (JOF), encapçalada per Jordi Picorelli.

Per al concert d’avui, a partir de les 10 de la nit, els joves músics de la JOCG interpretaran l’obra Illes Medes, del gironí Juli Garreta, i la Simfonia número 1 en Re major, Tità, de Gustav Mahler. Els components de la JOCG oferiran el concert després d’haver treballat les dues peces al llarg de la setmana amb Jaime Martín, que acumula una llarga trajectòria internacional en l’àmbit musical i és actualment director titular de l’Orquestra de Cadaqués. Les entrades per al concert de la JOCG tenen un preu de 10 euros.

La Jove Orquestra de les Comarques Gironines és el projecte pedagògic de l’Orquestra de Cadaqués. La formació dóna la possibilitat als estudiants de grau mitjà i superior de les escoles de música d’aprendre a construir un treball orquestral, amb professionals de primer nivell. A més, ha esdevingut una plataforma que posa en contacte professorat i alumnes d’excel·lència.