La IAEDEN reclama que es convoqui la Junta de Protecció dels Aiguamolls de l'Empordà

2015-01-20 21:00

La IAEDEN-Salvem l'Empordà demana que, davant les crítiques a la gestió del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà (PNAE) que s'han fet públic darrerament, es convoqui de manera urgent la Junta de Protecció i que doni comptes de la gestió del parc. 

Recentment s'ha donat inici a una recollida de signatures a la plataforma virtual change.org, que reclama “que s'estudiï el problema de la gestió al Parc Natural” i que afirma que “alguna cosa no rutlla al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà”. Per una banda, la petició denuncia la pèrdua de biodiversitat del parc amb la conseqüència que aquest ja no és un lloc de referència per a ornitòlegs i naturalistes. Per altra banda, avisa de la “degradació de tot l’espai, una manca de diàleg amb la direcció i una certa sensació de decadència”. 

També indica la pèrdua de personal del parc i conclou que tot indica un “dèficit tècnic i dèficit en la capacitat de gestió de recursos humans” de la direcció del parc.
Per a la IAEDEN-Salvem l'Empordà, aquesta petició és el darrer indici de problemes al PNAE. "Ja fa temps que socis de la nostra entitat, que a la vegada són usuaris i visitants regulars del parc, s'adrecen a nosaltres amb queixes sobre l'estat de l'espai, sovintqüestionant la seva gestió", expliquen.