La IAEDEN considera insuficient el pla de mínims per al Centre de Fauna Salvatge dels Aiguamolls

2013-07-20 10:00

La pressió popular de les darreres setmanes ha aconseguit fer reconsiderar la decisió presa pel l Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM)  de tancar Centre de Fauna Salvatge dels Aiguamolls de l’Empordà. Les prop de 8.000 firmes recollides i l’èxit de l’acte de suport realitzat el passat 7 de juliol en el Cortalet, han obligat a reconsiderar aquesta polèmica decisió que deixaria sense equipaments d’aquestes característiques a les comarques gironines. 

La IAEDEN considera però que és del tot insuficient la proposta actual de mantenir un sol treballador en el centre (ara en són 3) així com la pèrdua del servei veterinari i el seu tancament en festius. Aquesta proposta segueix mantenint viva la possibilitat del seu tancament a curt termini, n’augmenta la precarietat i n’impossibilita la seva modernització. Segons afirma la portaveu de la IAEDEN , Bàrbara Schmitt, "aquesta proposta sols n’allarga l’agonia però en cap cas n’evita la defunció". 

Des de l’entitat es reafirma el seu compromís per a què el Centre de Fauna no solament continuï amb les importants tasques que realitza actualment sinó que les ampliï, permetent un pla de futur que el situï a l’alçada de les necessitats de les comarques gironines, una de les zones d’Europa mes riques en biodiversitat. 

Per tot això la IAEDEN fa una crida a mantenir la pressió popular fins a assegurar-ne la seva viabilitat a llarg termini, així com una ràpida i sincera implicació de les diferents administracions. En aquests moments està realitzant accions per fer de pont entre administracions, particulars i empreses per tal de trobar una solució econòmica immediata per tal d’allargar el mínim possible la incerta situació actual.